_Van’ın mesleki standardı yükseltilmeli

VANESOB Başkanı Berge, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı bünyesinde kurulan TÜRKAK güvencesiyle verilen MYK belgesi alan esnaflar bir araya geldi. Başkan Berge, metal kesimci kursunu tamamlayan esnaf ile bir araya gelerek, Van’ın meslek

VAN 11.08.2021 10:06:06 0
_Van’ın mesleki standardı yükseltilmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın ve Van Geri Dönüşümcüler Sitesi Başkanı Ömer Doğan, işbirliğiyle düzenlenen metal kesimci kursunu tamamlayan esnaf ve sanatkârlar sınava girdi.

“HERKES MUTLAKA BELGESİNİ ALMALIDIR”

Van Oto Sanayi Sitesi’nde yapılan sınav öncesinde konuşan VANESOB Başkanı İsa Berge, “Son dönemlerde Van’da MYK belgelerinin popülaritesinin arttığını görüyoruz. Meslek standartlarını yükselmek istiyorsak, herkesin kendi alanında MYK belgesini almasını sağlamalıyız. Hangi sektörde olursa olsun ve iş ne kadar profesyonel yapılırsa yapılsın, resmi bir belge yoksa o mesleğe sahip olunmadığını gösterir. Bu anlamda MYK belgesi çok önemlidir. Firma yetkilileri, MYK kurslarında hem teorik hem de pratik eğitimler veriliyor. Motorcusundan kaportacısına, oto elektrikten mekaniğe, A’den Z’ye tüm sektörlerdeki esnafımız MYK belgesi almalıdır. Ancak bu şekilde Van, MYK konusunda istenen düzeye gelebilir. Meslek aslında çırak, kalfa ve usta ilişkisidir. Belirli aşamalardan geçerek herkes bu belgeleri almak zorundadır. Önümüzdeki süreçlerde ve Avrupa Birliği uyum sürecinde belgesi olmayan işyeri açamayacak ve eleman çalıştıramayacak” dedi.  

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanımız Kenan Akalın’a, Van Geri Dönüşümcüler Sitesi Başkanı Ömer Doğan’a katılım sağlayan esnafa ve firma yetkililerine teşekkür eden Başkan Berge, “MYK belgeleri konusunda büyük bir özveri gösteren Kenan başkanımızı ve destek veren Ömer başkanımızı kutluyorum. Duyarlılık gösteren esnaf ve sanatkarımıza çok teşekkür ediyorum. VANESOB olarak çalışmalarına destek sunmaya devam edeceğiz. Kendilerine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.    

“HEDEFİMİZ TÜM ESNAFIMIZI BELGELENDİRMEK”

Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın ise tüm üyelerini belgelendirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Kaynakçı mesleki yeterlilik belgeleri verildi. Şimdi metal kesim yeterlilik belgesi veriliyor. Sırada mekanik ve otomotiv mesleki yeterlilik belgelerimiz var. Bu kursumuzdaki amacımız geri dönüşüm sektöründe emek veren esnafımızın mesleki yeterlilik belgesine sahip olmasıdır. VANESOB Başkanımız Sayın İsa Berge’ye, bizlere en büyük desteği verdiği için teşekkür ediyoruz. Metal kesim mesleki yeterlilik kursunu tamamlayan ve sınavı geçen esnafımıza MYK belgelerini vereceğiz. Birlik başkanımız Sayın İsa Berge’ye, yer tahsisinde bulunan ve gereken desteği veren Van Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sayın Muhittin Sayın Muhittin Yıldızbaş’a, Van Geri Dönüşümcüler Sitesi Sayın Ömer Doğan’a, katkıda bulunan herkese ve esnafımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Site esnafının kursa katıldığını söyleyen Van Geri Dönüşümcüler Sitesi Başkanı Ömer Doğan, “Aylardır VANESOB Başkanımız Sayın İsa Berge’nin ve Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanımız Sayın Kenan Akalın ile birlikte hazırladığımız Mesleki Yeterlilik Kursu düzenlendi. Esnaf arkadaşlarımızın katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bizlere her zaman destek olan birlik başkanımız Sayın İsa Berge’ye ve Van Demirciler Odası Başkanımız Sayın Kenan Akalın’a çok teşekkür ediyorum” dedi.