Van'ın kurtuluşunun 100. yılı

Bugün, Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı. Gün nedeniyle çeşitli etkinliklerin başladığı Van'da, kurtuluşun 100. yılı olması nedeniyle etkinlik takvimi geniş tutuldu.

VAN 2.04.2018 09:59:21 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Önceki günden başlayan ve birkaç gün daha yoğun olarak devam edecek olan etkinlikler ile Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlanacak.
Etkinlikler kapsamında dün Van yemekleri tanıtım programı, basketbol, paten ve bisiklet freestyle show, aşıklar gecesi programı düzenlendi.
Kurtuluş günü olan bugün ise sabah saatlerinde başlayacak olan etkinlikler akşam saatlerine kadar devam edecek. Sabah çelenk sunumu ile start alacak olan etkinlikler, kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterisi, zeka oyunları şenliği, 'Tarihte Van' konulu sergi, paten ve bisiklet freestyle show, 100. yıl halk koşusu, 'Kurtuluş' temalı açık hava resim sergisi rekor denemesi, ayran aşı, balık ve lokma ikramı, eski stadyum arkasında 100. yıl parkı açılışı, fener alayı, dilek feneri, Van oturma gecesi programı, havai fişek gösterileri gibi çok sayıda etkinlik ile sürecek.
100. yıl kutlamaları yarın ve sonraki gün de yapılacak olan etkinlikler ile devam edecek.Haber: Mürsel Öner

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi