Van`ın İki Büyük Projesi Hayata Geçiriliyor

Van`da proje aşaması tamamlanan Tekstilkent ve Fuar Kongre Merkezi hayata geçiriliyor

VAN 30.11.2012 12:59:51 0
Van`ın İki Büyük Projesi Hayata Geçiriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla İlgili basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van-Gürpınar karayolunun 10`uncu kilometresinde 3 yüz dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan Van Tekstilkent ve Erciş Yolu Üzeri 13. Km kurulacak olan Tuşba Kongre ve Fuar Merkezi projelerinde gelinen son aşama ile merak edilen soruları yanıtladı.

Kongre ve Fuar Merkeziyle amaçlarının, KOBİ`lerin, STK` ların ve diğer kuruluşların tanıtım, eğitim, danışmanlık, pazarlama, sosyal etkinlik, teknik destek, iletişim gibi birçok alandaki faaliyetlerine katkı sağlamak olduğunu aktaran Nadiroğlu, "Van ve çevre illerde ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte bir fuar ve kongre merkezinin kurmayı amaçlıyoruz. Bu projenin kentte fuar ve festival kültürünün yerleştirilmesi ve KOBİ`lerin bu sürece dâhil edilmesi, KOBİ`lerin satış ve kar artışı elde etmelerine destek olacak tanıtım sayesinde yurtiçi ve yurtdışı pazarlarına ulaşım imkânlarını sağlamasını planlıyoruz" dedi.


"Proje 13 Milyon 393 Bin 708 TL`ye Mal Olacak"
Projenin yaklaşık olarak 13 milyon 393 bin 708 TL`ye mal olacağını aktaran Nadiroğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi, "Proje kapsamında oluşturulacak fiziki mekânda geleneksel olarak düzenlenen Van Asya Uluslararası İpek Yolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı, sektörel ayrım gözetilerek ulusal ve uluslararası ihtisas fuarları, yılda en az 12 adet bilimsel toplantı ile kongre ve diğer sosyal faaliyetler gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Projemizin ihalesi tamamlanmış olup, sözleşmeleri imzalanmıştır. Projenin tamamlanma süresi 270 gün yani 9 aydır."


54 Milyon TL`lik Proje
Daha sonra Tekstilkent projesinden bahseden Mirza Nadiroğlu, "Çok önemsediğim ve uğruna çaba harcadığım Van Tekstilkent Projesi ise bin m3 kapasiteli 45 Firmanın yer alacağı şekilde tasarlandı. Projenin Uygulama Süresi12 aydır. Proje Bütçesi 54 milyon TL` dir. Hedefimiz; Batı illerinde tekstil ve konfeksiyon ile uğraşan yatırımcılar ile Van ili ve çevresinde ilgili sektörde faaliyet gösteren firmaları bir araya getirmek ve ilimizde tekstil sektörünün oluşmasını sağlamaktır"dedi.


"13 Bin Kişi İstihdam Edilecek"
Bu proje ile 13 bin kişinin istihdam edileceğini aktaran Nadiroğlu, "İlimiz tekstil ve konfeksiyon ürünleri üretiminde cazip hale getirilecek ve bölgede 13 bin kişilik yeni bir istihdam oluşturulacak. Bu sayede İlimizin genç nüfusun farklı bölgelere göçü engellenmiş olacak" diye konuştu.


"İş Adamlarına Cazip Avantajlar"
Burada yatım yapacak olan yatırımcılara çok cazip avantajlar sunulduğunu anlatan Nadiroğlu, Gümrük Vergisi Muafiyeti başta olmak üzere burada yatırım yapan ya da yapacak olan iş adamlarına, KDV istisnası, Faiz desteği, Sigorta Primi desteği, Vergi indirimi, Gelir Vergisi Stopajı bibi birçok konuda cazip fırsatlar sunulmaktadır" şeklinde konuştu.(Murat Dalgın- İLKHA)