Vanın Erçek Mahallesinde Çöp Sıkıntısı

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesinde rastgele etrafa atılan çöpler, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

VAN 10.04.2014 19:57:44 0
Vanın Erçek Mahallesinde Çöp Sıkıntısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi'nde rastgele etrafa atılan çöpler, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. 700 hanelik mahalleye ait çöplerin iki okul arasındaki alana bırakıldığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin soruna el atması gerektiğini söylediler.

Rastgele atılan çöplerin vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Nevzat Yıldız adlı vatandaş, sorunu defalarca kez yetkililere bildirdiğini, ancak olumlu bir netice alamadığını söyledi. Çöplerin evinin hemen yanında olması nedeniyle balkonda oturamadığını belirten Yıldız, "Bu çöpler, bizleri rahatsız ediyor.

Kokusundan dolayı hem biz, hem mahalle sakinleri, öğrenciler ve öğretmenler rahatsız oluyoruz. Biz bunu bu şekilde kabul etmiyoruz. Bu çöplerin bir an evvel buradan alınmasını ya da buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi. Erçek Mahallesi'nin 700 haneden oluştuğunu ifade eden Latif Gürci adlı vatandaş ise, mahalleye ait tüm çöplerin mevcut alana döküldüğünü söyledi. Çöp merkezinin hem üst tarafında hem de alt tarafında okul bulunduğuna dikkat çeken Gürci, "Burayı gören herkes Erçek'te o kadar boş yer varken çöplerin neden mahallenin girişine döküldüğünü anlamadıklarını söylüyorlar.

Şu anda havalar serin olduğu için çöp kokusu fazla hissedilmiyor. Ancak bir iki ay sonra burada çöp kokusundan dolayı insanlar balkonlarında veya bahçelerinde oturamayacak duruma gelecekler. Ayrıca bu çöpler, sağlık için bir tehdit teşkil ediyor.

Çünkü çocuklarımız buradan saçılan mikroplardan dolayı ister istemez hastalanıyor. Bizler mahalle sakinleri olarak temiz bir çevreye kavuşmak istiyoruz. Bu konuda yetkililerin buraya bir an evvel el atmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ise, ilçe sorunları ile ilgili planlama çalışmalarının yapılacağını ve bu planlama çerçevesinde ilçe sorunlarının çözümü için çalışma başlatacaklarını söyledi. - Van


Vanın Erçek Mahallesinde Çöp Sıkıntısı