Van’ın enleri belirlendi

Van’da dört yıldır yayın yapan Van Ekonomist Dergisi tarafından ikincisi düzenlenen ‘Van’ın Enleri’ ödül töreninde 16 kategoride en başarılı isimler belirlenerek, kendilerine ödülleri takdim edildi.

VAN 29.10.2016 11:22:51 0
Van’ın enleri belirlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Bişar Ulutaş

       Ödül törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Ak Parti Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Van YYÜ Rektörü Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kurum müdürleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları, akademisyenler, ödüle konu olan isimler ve vatandaşlar katıldı.


       YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Yılmaz Tekin ile Gamze Ulu’nun sunumunu yaptığı programda; 16 kategoride 160 aday yarışırken, her kategorinin birincilerine plaket takdim edildi. Program, sponsor firma sahiplerine plaket takdim edilmesi ile başladı.
Daha sonra geçen yıl oğlu Harun Konak’ı trafik kazasında kaybeden ‘Bak Hele Bak’ lakaplı Yusuf Konak’a ‘Onur Özel Ödülü’ verildi. Yusuf Konak, duygusal bir konuşma yaparak salondaki herkesin kendisi için birer Harun olduğunu söyledi ve davetlilerden büyük alkış aldı. Konak’a ödülünü Van TSO Başkanı Necdet Takva takdim etti.

     YİĞİT: VAN İSMİNİ HER PLATFORMDA ÖNDE TUTUYORUZ
    Ardından söz alan Van Ekonomist Dergisi İmtiyaz Sahibi Zeki Yiğit, söz konusu programın Süper TV’den ve radyolardan da canlı yayınlandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız programın ikincisini yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu programı geleneksel olarak devam ettireceğiz. Kullanılan oylarla adayları belirliyoruz. Van ismini her platforma önde tutuyoruz” ifadelerini kullandı.


      Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise böylesi bir programın düzenlenmesinde emeği geçen Van Ekonomist Dergisi sahipleri Zeki Yiğit ve Orhan Olgun’a teşekkür etti. Takva, Van’ın güzel bir gün yaşadığını söyleyerek, fuarın da aynı gün açıldığını, TÜMSİAD’a üye 200 işadamının da ilde olmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu kaydetti.
       Daha sonra söz alan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, bir iş yapıldığında en iyisinin yapılması gerektiğini söyleyerek, böylesi güzel bir organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ise Van’ın geleceğinin parlak olduğunu ifade ederek, “Van’da ekonominin konuşulması çok önemli. İşadamlarının başarısının da önemsenmesi daha bir anlamlı” diye konuştu.
Ardından söz alan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van’a atama görevi çıkar çıkmaz İstanbul’da gerçekleşen Van Ekonomi Zirvesi’ne katıldığını ve Van Ekonomist Dergisi ile orada tanıştığını söyleyerek, böylesi güzel organizasyonlara imza atan Zeki Yiğit ile Orhan Olgun’u tebrik etti.


     Van Milletvekili Beşir Atalay da ‘Van’ ismini taşıyan bir derginin başarılı bir çalışmaya imza attığını ifade ederek, “Bu, büyük bir başarıdır. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu gece çok önemli bir gece. Bir şehirde kültürel aktiviteler oldukça şehir büyür. Van’da başarı sahiplerinin ödüllendirilmesi de çok anlamlıdır. Müeyyidenin olmadığı toplumlar eksiktir” diye konuştu.


       YILMAZ: BU TÜR FAALİYETLER ÇOK ÖNEMLİ
     Son konuşmacı ise bir önceki Kalkınma Bakanı ve mevcut Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dı. Yılmaz, programa iştirak eden herkese ve böylesi bir organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür etti. Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Beşir Atalay’ın da Van için önemli bir isim olduğunu söyleyerek, “Sayın Atalay her platformda Van için gayret ediyor. Emin olun, çevre yolu konusunda, sahil yolu konusunda, yatırımların hızlandırılması vs. birçok konuda Sayın Atalay Van için çalışıyor ve gayret ediyor. Değerli konuklar, insanoğlu çok yönlü bir varlık, içinde yaşadığı şehrin de çok yönlü olması gerekir. Bu tür faaliyetlerle şehir ortamlarına renk katıyor. Emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.


       16 KATEGORİNİN EN İYİLERİ AÇIKLANDI
       Daha sonra ödül törenine geçildi. İlk kategoride En İyi Mobilya ve Beyaz Eşya firması Süerler Mobilya seçilirken, En İyi Cafe kategorisinde Kahve Diyarı birinci seçildi.
Yılın en başarılı sporcusu kategorisinde en iyi isim Judo branşında Mustafa Ayhan seçildi. Kendisi olmadığı için hocasına ödülünü vermek üzere Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç çağrıldı. İnanç, bir jeste imza atarak Olimpiyat İkincisi Vanlı Tekvandocu Nur Tatar’a ödülü verdirtti.
      Yılın En Başarılı Sektör Yöneticisi Azat Işık seçilirken, En Başarılı Genç İşadamı Enver Azbay seçildi. Azbay, ödülünü 25 yıllık ortağı M.Zeki Şevli’ye adadı.


       En Başarılı İşadamı Adnan Ertürk seçildi ve ödülünü TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan takdim etti.
Yılın En Başarılı Yerel Marketi Roka AVM seçilirken, firma sahibi Turan Avcı ödülünü iki ay önceki patlamada hayatını kaybeden iki çalışanları Dicle İdrak ve Faruk Tam’a adadığını belirtti.
     En Başarılı Meslek Odası Başkanı Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge seçilirken, Berge’ye ödülünü Van Ticaret Borsası Başkanı Enver Memduhoğlu takdim etti.


     Daha sonra Yılın En Başarılı Sivil Toplum Örgütü kategorisine geçildi. Vangölü Aktivistleri bu kategorinin birincisi olarak seçilirken, Yılın En Başarılı Sendikası ise Tes-İş Sendikası seçildi. Tes-İş Sendikası Başkanı Naif Balandı’ya ödülünü Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe takdim etti.
      En İyi Çıkış Yapan isim Prof. Dr. Zeki Taştan olarak açıklanırken, Yılın En Başarılı Kadın Girişimcisi Esin Akarsu seçildi.
Yılın En Başarılı Sanayi Kuruluşu Termoblok Bims seçilirken, Yılın En Başarılı Kamu Kurum Yöneticisi İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer seçildi. Yavuzer de ödülünü Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’e adadığını açıkladı.
Van Ekonomisine En Fazla Katkı Sağlayan Kuruluş Türkerler Holding olarak açıklanırken, Yılın En Prestijli Markası ise Vangölü Turizm Firması seçildi.