Van’ın en büyük sorunu nedir?

Ülke genelinde hemen hemen her alanda hizmetler yapılmakta. Bu hizmetler her kentte olduğu gibi Van’da da yapılan hizmetlerden belli başlı sorunları bulunmaktadır. Kimi vatandaşlar hizmetlerden memnun iken kimileri de memnuniyetsizliklerini dil

VAN 30.08.2021 21:07:10 0
Van’ın en büyük sorunu nedir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN GÖLÜ TV ÖZEL

Ülke genelinde hemen hemen her alanda hizmetler yapılmakta. Bu hizmetler her kentte olduğu gibi Van’da da yapılan hizmetlerden belli başlı sorunları bulunmaktadır. Kimi vatandaşlar hizmetlerden memnun iken kimileri de memnuniyetsizliklerini dile getiriyor.

Bizler de Van Gölü Tv ailesi olarak vatandaşlara “Van’ın en büyük sorunu nedir?” Diye sorduk. İşte o cevaplar.

 “VAN GELİŞMİŞ AMA BOŞ GELİŞMİŞ”

Mehmet Şirin Durmuş: Van’ın en büyük sorunlarından bir tanesi alt yapı sorunudur. Sözde şuan kaldırımları yapıyorlar. Engelli rampaları çok dik. Kanalizasyon geçmeden, alt yapı geçmeden acaba nasıl bir kaldırım yapıyorlar, neden bu kadar masraf yapıyorlar. Trafik ışıklarında da çok sorun var. Her taraf kilitlenip kalıyor. Mesela Van’ın caddelerine bakıyorsun hepsini bir anda yıkmışlar. Bir yer yapılır sonra başka yere geçilir. Maraş caddesinde tutun da Zübeyde Hanım Caddesi, Hacı Osman Camii civarı her tarafı yıkıp bırakmışlar. Sonuçta bu paralar benim cebimden çıkıyor. Bu paralar benim cebimde çıkıyorsa neden düzgün yapmıyorsunuz. Van’da yeşilliği de öldürdüler. Orta refüjlerde ağaçlar dikebilirlerdi. 35 yıldır İstanbul’da yaşıyordum. 2 yıldır Van’a döndüm keşke taşınmasaydım. Her başa gelen kişi değiştirirse bu halk nereye gidecek ki. Van gelişmiş ama boş gelişmiş.

Faruk Kara: Van’ın en büyük sorunu yollar ve trafik. Her yerde aynı anda çalışma yapıyorlar. Yollar dar trafik kaldırmıyor. Kaldırımları kocaman yapıyorlar, yolları daracık yapıyorlar. Kavşaklarda da yine aynı sorun var.

Ömer Aslan: Van’ın en büyük sorunu kayyumdur. Çünkü halk seçimlere giderek belediye başkanını seçiyor. Siz gelip bu belediye başkanlarını hapse atıyorsunuz. Siz bu halkın belediye başkanlarını haksız yere gözaltına alırsanız Van’ın büyük sorunu kayyumdur derim. Van’ı bir türlü güzelleştiremiyorlar. Van turistik bir yer ama bir türlü güzelleştiremiyorlar.

“DOĞU’YA ÜVEY EVLAT GÖZÜYLE BAKMASINLAR”

Ahmet Bulut: Van’ın en büyük sorunu çarpık kentleşmedir, ekonomidir, işsizliktir. Yetkililer buna el atmalıdır. Van bölgenin en büyük şehirlerindendir. Özellikle geçmişte turizm kenti olan Van, şimdi çarpık kentleşme ile birlikte mega bir köye dönüştüğünü söyleyebilirim. En temel sorun ise alt yapı ve işsizliktir. Yetkililerden isteğim belediyelerdeki ranttan kaynaklı menfaat işlerine son vermeleri. Düzenli bir kentleşme planını hayata geçirmeleridir. Turizme yönelmeli mesela sahil yolu Van’ın konumunu daha iyi bir şekilde sağlayabilir. Her sene seçimlere yakın birkaç çalışma yapıyorlar, halkın gözünü boyuyorlar ondan sonra vatandaşı kandırıyorlar. Trafik sorununun çözülmesi için ise çevre yolunun hayata geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca işsizlikten kaynaklı kafelerde yer bulamıyorsun. Yetkililere özellikle sesleniyorum Doğu’ya üvey evlat gözüyle bakmasınlar.

Abdurrahman Aslan: Van’ın en büyük sorunu şu yöneten insanlardır.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Van’ın en büyük sorunu işsizliktir. Ne iş var ne güç var. Millet ne yapacağını bilmiyor. Her şeye zam geliyor. Zam üstüne zam geliyor.

Kaynak: Van Gölü TV