Van'ın Canlandığını Görmek Bizi Mutlu Etti

Depremin ardından ilk kez Van'a geldiğini söyleyen Avustralya Büyükelçisi Lan Bigss, konteyner kentler ile yeni yapılan TOKİ evlerini gezdiğini belirterek, 'Van'ın kısa sürede canlandığını ve toparlandığını görmek çok mutluluk veri

VAN 8.10.2012 21:34:38 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Depremin ardından ilk kez Van'a geldiğini söyleyen Avustralya Büyükelçisi Lan Bigss, konteyner kentler ile yeni yapılan TOKİ evlerini gezdiğini belirterek, "Van'ın kısa sürede canlandığını ve toparlandığını görmek çok mutluluk verici. Bunda eğitimin de önemli rolü olduğuna inanıyoruz." dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Biggs, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti. Üniversitede yapılan çalışmalar hakkında Rektör Battal'dan bilgi alan Büyükelçi Biggs, deprem sonrası şehrin kısa sürede toparlanması ve canlanmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Üniversite hakkında, Rektör Prof. Battal'a bazı sorular yönelten Bigss, Avustralya'da öğrenim gören Türk öğrenci sayısının istenilen düzeyde olmadığını kaydederek, "Bunu artırmak için her türlü işbirliğine hazırız. Ülkemizde 100 bin civarında Türk bulunmaktadır. Bu Türk toplumu, üniversiteler arası öğrenci değişiminde de rol oynayabilir. Ülkemizde ayrıca, 160 ülkeden farklı kültürlere mensup insanlar yaşıyor. Ülkemizin nüfusunun yüzde 25'i yabancılardan oluşmaktadır. Bu anlamda çok çeşitli kültürleri barındırıyoruz. Bu görüşmenin ülkeler arasındaki işbirliğine katkı sunmasını umuyoruz." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Battal ise YYÜ'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, öğrencilerinin Avustralya'da eğitim görebilmesi ve öğrenci değişimi için Bigss'ten destek istedi. Avustralya'ya öğrenci değişimi konusunda bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyleyen Rektör Prof. Battal, "Sayın büyükelçinin önereceği üniversitelerle görüşmek istiyoruz. Bu konuda desteklerini bekliyoruz. Öğrenci değişimi ve kültür değişimi programlarını biz özellikle dünya barışı açısından önemsiyoruz. Çünkü gençler iletişim kurmadan farklı kültürdeki gençlere karşı önyargılı davranıyorlar. Farklı kültürleri tanımak, onlarla iletişim kurmak önyargıları kıracağı için dünya barışına önemli katkı sunacaktır." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Bigss, eşi ve kızı, Kedi Evi'ni ziyaret ettikten sonra üniversiteden ayrıldı.