VAN'IN BİR NUMARASI!

Abilik pozisyonuna gelince,

VAN 4.04.2015 20:34:47 0
 VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00
 VAN'IN BİR NUMARASI!

Son viraja az kaldı, dolayısıyla spekülatif haber peşinde olanlar da son trendlerini oynuyorlar!. 

"Van'ın bir numarası kim olacak?.."

Böyle bir soruyu sormanın son virajdaki son levhayı andırır nitelikte ve anlamsız bir soru olduğunu düşünüyorum.

Diyorum ki, listenin birincisi aranacağına her biri bir"inci" olabilecek sekiz kişiye bakılmalıdır!.

Yani tespihe dizilmiş birer inci niteliğinde olabilecek liyakate sahip kişiler olmalıdır.

Öncelikle şunu bir kez daha vurgulayayım ki, hangi parti olursa olsun, kim olursa olsun ben varım diyen her insan değerlidir!.

Çünkü düşüncesinde ilk sıraya bu topluma hizmet etmede bende varım dediği için!.

Burada aslolan var olanların içinde inci gibi saf, inci gibi, şaibesiz, inci gibi net, taklacı olmayan, salt ideolojik körlüğe saplanmayan insanların olmasının seçilecek konuma getirilmesidir, bu durum toplumumuz açısından çok önemlidir.

Her insan kendine göre değerli ve bir şeyler yapabilir demiştim. 

Evet, bir insanın konumu ne olursa olsun aday olabilmenin şartlarını taşıyan ve adaylık imkânlarına sahip olan maddi ve manevi alanda potansiyeli olan her kişiler aday adayı oldu, aday belirleme sürecinin sonuna gelindi.

Şimdi birinci kim olacak sorusunun karşılığını kamuoyu dört gözle bekliyor, aday adayları da bekliyor. Aday olan her insan doğal olarak ilk etapta kendi kişisel hesaplarını ön planda tutarak birinci sırada yer almak için siyaset yapar, bu gayet normal ve yerinde dir.

Ancak normal olmayan kazandıktan sonra ise sadece kişisel hesaplarından başka bir beklenti içinde olanların iyi tespit edilip ortaya çıkarılması lazım!.

Ben bir Vanlı olarak diyorum ki, "Van'ın bir numarası kim olacak"tan ziyade sekiz tane birin nasıl bir portrelerinin olması gerektiğinin üzerinde durması lazım, sadece birinci sırada yer alacak olanın değil!.

Unutulmamalıdır ki, bir veya sekiz kim olursa olsun kazandıktan sonra sadece kişisel hesaplarından başka bir düşünce taşımayacaklarsa çok kısa zamanda hüsrana uğrar unutulanlar ve lanetlenenler kervanına katılacaklar.

Şimdiye kadar ister bir ister sekiz olsun seçmenini rahat eden, seçmenlerini memnun edebilen toplumu memnun eden vekil sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. İyilikle yâd edilen, yaptıklarıyla iyi yönde anılan kaç tane birde yer alanı gösterebilirsiniz?

Oysa millete hizmet için aday olanlar toplum içerisinde kazanmış oldukları bilginin ve bilerek hizmet etmenin tadını ve zevkini alıp, toplumun içine alnı açık olarak çıkabilen var mı? İster birde olsun isterse sekizde olsun!

Birde veya sekizde aday edilip seçilenler, seçmenlerine tamam bizleri seçtiniz artık siz karışmayın, bizleri sıkıştırmayın bizler ne yapacağımızı biliriz demeyen, demeyecek olan birinci sırada değil aldığı sırada bir"inci" olabilen olabilecek olanların listede yer alması lazım.

Abilik pozisyonuna gelince, bunu otoriterliğiyle, sempatisiyle, özgün ağırlığıyla ortaya koyabilecek birinin abiliğini sürdürebilmesi için kendisine kardeş olabileceklerin de olmasına dikkat edilmeli, halka tepeden bakan değil halkın öz değeri olarak sıralamaya girdiğinin farkında olan ve farkındalık yaratacak olanlar olmalıdır.

İster birinci olsun isterse sekizinci olsun listede yer alan her aday, halka karşı tam anlamıyla sorumluluklarının bilincinde olmaları açısından halkın kendisi, liyakatli kişileri belirlemek durumunda olması lazım. Çünkü belirleyici(abi-bir numara) konumunda kim olursa belirlenenler de ona karşı sorumlu olmayı bilecekler, diye düşünüyorum.

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.