Vangölü Aktivistleri Derneğinden “Dünya Günü” paylaşımı

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, “Dünya Günü” nedeniyle yapılan paylaşımlarda günümüz çevre sorunlarına dikkat çekildi.

VAN 25.04.2022 11:16:29 0
Vangölü Aktivistleri Derneğinden “Dünya Günü” paylaşımı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Son zamanlarda Van ve havzanın önemli çevre konularına dair her hafta farklı bir başlıkta dikkat çeken Vangölü Aktivistleri Derneği, bu hafta “22 Nisan Dünya Günü” vesilesiyle paylaşımda bulundu.

GÜNÜN ANLAMI

Günün anlamına ilişkin bilgilerin aktarıldığı paylaşımda, “Dünya çapında milyonlarca kişinin damgasını vurduğu ‘Dünya Günü’, iklim krizinden hava kirliliğine ve ormansızlaşmaya kadar karşı karşıya olduğumuz ciddi çevre sorunlarına ışık tutmak için tasarlanmış yıllık bir gündür. Birleşmiş Milletler’in 'Dünya Günü için ne yapabilirim?’ listesi bulunuyor. Listeyi inceleyip hayatınıza uygulamanız çok kıymetli bir destek olacaktır.” ifadesi yer aldı.

“DÜNYAYI EKOLOJİK KRİZDEN KURTARMAMIZ GEREKİYOR”

Dünya gezegeninin “tüm canlıların evi” olarak tarif edildiği paylaşımda, “Dünya; üzerinde yaşayan bütün canlıların evidir. Tüm canlılar için dünyayı içinde bulunduğu ekolojik krizden kurtarmamız gerekiyor.” denildi.

“ÖNLEM ALINMALI”

Çevre kirlenmesine ve ekolojik çöküntüye karşı önlem alınması gerektiğine vurgu yapılan paylaşımda, “Artan çevre kirlilikleri ve küresel ısınma etkilerinin artmasından dolayı artık bu konuda çözüm için kitlesel dönüşüm ve önemlerin alınması gerekmektedir.”  ifadelerine yer verildi. 

ÇOK SAYIDA PAYLAŞIM
Aktivistlerin sosyal medya platformlarında gerçekleştirdiği “Dünya Günü” paylaşımı çok sayıda kullanıcı ve STK yetkilisi tarafından beğeni yapıldı ve paylaşıldı.
Haber: Adil Harmancı