Vangölü Aktivistleri Derneği: 'Maviyi yakalamak için aşı olalım'

Vangölü Aktivistleri Derneği, Van’ın mavi kategoriye dahil olması ve yaşamın her alanda normale dönülmesi için aşı olmayan herkesi bir an önce aşı olmaya davet etti.

VAN 26.08.2021 12:58:39 0
Vangölü Aktivistleri Derneği: 'Maviyi yakalamak için aşı olalım'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi döneminde kurallara uyulması nedeniyle vaka ve ölüm oranları açısından Türkiye’de en iyi iller sıralamasında başlarda yer alan Van, aşılama işlemleri için aynı performansı gösteremedi.
Kısa sürede kırmızı kategoride yer alan Van daha sonra başlatılan kampanyalar ve sağlık ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu turuncu ve ardından da sarı kategoriye dahil oldu.
Son günlerde ise Van’da aşı oranında yükselme görülüyor.

“MAVİYİ YAKALAYALIM”  

 Şimdiye kadar birçok sivil toplum kuruluşu ve sosyal medya kullanıcısı Vanlıları aşı olmaya çağıran açıklamalarda ve paylaşımlarda bulundu.
Vangölü Aktivistleri Derneği de, bir açıklama yaparak, Van’ın en iyi iller arasında dahil olması için aşı oranının yükseltilmesi çağrısı yaptı.
Dernek Başkanı Erdoğan Özel, “Aşı oranımızı yükseltelim, maviyi yakalayalım” dedi.

“NORMAL YAŞAM İÇİN AŞI ŞART”

Aşı ile birlikte dünya genelinde vakalarda ve ölüm oranlarında düşüşlerin yaşandığına dikkat çeken Özel, “Korona salgını, Dünya'da son iki senedir tüm insanlığı oldukça zor duruma sokmuştur. Aşının bulunmasıyla hasta sayısı ve can kaybı düşüşe geçmiş ve kısmen de olsa normalleşme sürecine geçilmiştir. Ülkemizde de korona aşılanması devam etmektedir. Ülkemizin birçok şehrinde aşılanma oranları oldukça yüksek bir seviyeye ulaştı. Van'da aşılanma oranları yeteri seviyede değil. Normal yaşantımıza dönebilmemiz için aşı olup aşılanma oranlarının yükseltmemiz gerekiyor.” diye konuştu. 

“BU FEDAKARLIĞA CEVAP VERELİM”

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden, en uzak bölgelere giderek aşılama konusunda ciddi bir fedakarlık gösterdiklerini belirten Özel, “Ne olur biz de bu fedakarlığı görelim ve buna cevap olalım, hep beraber aşımızı olalım” dedi.  
Van’ın el birliğiyle kısa sürede mavi kategoriye gelmesi için aşı olamayan herkesi aşı olmaya davet eden Özel, şunları söyledi:
“Bu salgın ile birlikte mücadele ederek başarılı olabiliriz, bunun da en önemli adımı aşı olmakla başarı sağlanacaktır. Sokaklarda, meydanlarda, hastanelerde ve hatta sağlık görevlileri dükkan dükkan, ev ev gezip büyük bir fedakarlık göstererek insanları aşı olmaya ikna ediyor. Sağlık çalışanlarının bu özverili çalışmaları takdire şayan ve bizler onlara minnettarız. Van'ın da mavi kategoriye gelmesi ve normalleşmemiz için herkesi duyarlı olup aşı olmaya davet ediyoruz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI