Van`dan özgürlük için 126 bin 656 imza

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından başlatılan `Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyası` kapsamında Van`da 126 bin 656 imza toplandı. İmzalar kargo yoluyla bugün genel merkeze gönderildi.

VAN 18.02.2013 18:54:47 0
Van`dan özgürlük için 126 bin 656 imza
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Memur-Sen Van Şubesi kendilerine destek veren tüm STK, dernek ve Vanlılara teşekkür etti.

Açıklamayı Memur-Sen Adına Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Üyesi Zeynep İmrak Okudu.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak `Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz` diyerek başlattıkları `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyalarının dün itibarıyla bütün yurtta sona erdiğini hatırlatan Zeynep İmrak, "10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzaları genel merkezimize bugün gönderiyoruz. Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra genel merkez yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlığa teslim edilecek. İlimizde toplanan imza sayımız 126 bin 656`dır" dedi.

"Darbecileri yargılayan Türkiye`nin, darbe Anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır" diyen İmrak, sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye`nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan`a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM`nindir, siyaset kurumunundur. Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren halkımızın ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur."
(Murat Dalgın-İLKHA)