Van'dan gitti İstanbul'da 10 ton kaçak badem içi ile kaçak sigara ele geçirdi.

Kaçakçılara Darbe

VAN 18.02.2013 11:24:52 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erzincan'da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bir TIR, bir minibüs ve bir kamyonet içerisinde 10 ton kaçak badem içi ile 23 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Kaçakçıların sigaralar için yaptıkları özel zulalar ise şaşkınlık yarattı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri saat 18.00 sıralarında Erzincan- Erzurum karayolu üzerinde uygulamaya yaptı. Ekipleri ilk olarak şüphe üzerine durdurdukları 45 plakalı bir kamyonette yaptıkları incelemede, arka tarafta özel olarak hazırlanmış bagaj kısmında 7 bin 600 paket kaçak sigara ele geçirdi. Kamyonette bulunan sigaraları Ağrı'dan İzmir'e götürecek olan 31 yaşındaki A.Ç. gözaltına alındı. Polis ekipleri bu olayın hemen yarım saat sonrası durdurdukları 25 plakalı bir minibüste yaptıkları aramada yan tarafına özel düzenek ile hazırlanan bölüme yerleştirilmiş 15 bin 400 paket kaçak sigara tespit etti. Sigaraları Van'dan İstanbul'a götürecek 43 yaşındaki A. A. da gözaltına alındı.

10 TON KAÇAK BADEM İÇİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, ele geçirdikleri 23 bin paket sigaranın ardından son olarak durdurdukları 04 plakalı bir TIR içerisinde çuvallar halinde 10 ton kaçak badem içi ele geçirdi. Badem içlerini Van'dan İstanbul'a götürmek için yola çıkan 31 yaşındaki Y. T. de gözaltına alındı. Ekipler her üç aracıda Emniyet Müdürlüğü garajı önüne çekerken, ele geçirilen 10 ton bademin piyasa değerinin 200 bin lira dolayında olduğu belirlendi. İran'dan ihraç edilen badem içlerinin sınır illeri harici batıya nakli için gerekli belgelerinin bulunmadığı öğrenildi. - Erzincan