Van’dan Giresun’a kardeşlik eli

AK Parti Van İl Başkanlığı ve Van Berberler ve Kuaförler Odası iş birliği ile geçtiğimiz hafta Giresun’da meydana gelen sel felaketinde zarar gö 7 adet kuaför dükkânı onarılarak Giresun’a kardeşlik eli uzatılacak.

VAN 31.08.2020 15:11:43 0
Van’dan Giresun’a kardeşlik eli
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van İl Başkanlığı ve Van Berberler ve Kuaförler Odası geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinde büyük zarar gören Giresu için seferberlik başlattı.

AK Parti Van İl Başkanlığı öncülüğünde selde zarar gören dükkânlar yeniden onarılacak. AK Parti Van İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve V Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, sel felaketinde zarar gören Giresun’a yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin kendileriy iletişime geçebileceğini ifade ettiler.

Giresun Berberler ve Kuaförler Odası Ayhan Konar ve esnaf Ömer Bıçak ile telekonferans görüşmesi yapan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, geçmiş olun dileklerinde bulunarak, her zaman Giresun halkının yanınd olduklarını ifade ettiler. Başkan Türkmenoğlu, Giresun Berberler ve Kuaförler Odası Ayhan Konar’la yaptığı görüşmede Giresun için seferberlik başlattıklarını ve Giresun’u kardeş il seçerek sel felaketinde zarar gören berber dükkânlarını biran önce onaracaklarını ifade etti. Başkan Türkmenoğlu ve Veysel Koç’un başlatmış olduğu bu projenin kendilerini son derece mutlu ettiğini ve esnafları sevindirdiğini belirten Giresun Berberler ve Kuaförler Odası Ayhan Konar ise her zaman Van’ın emrinde olduklarını söyledi. Başkan Türkmenoğlu, Giresun’daki dükkânları onararak kardeşlik eli uzatacaklarını belirtti.

“BİZ ORAYI YAKİNEN TAKİP EDİYOR, ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUZ” AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türmenoğlu, Giresun’da yaşanan sel felaketine değinerek, “Malumunuz Giresun’da yaşanan sel felaketi gelişmelerini Türkiye’de olduğu gibi Van’dan yakinen takip ediyoruz. Öncelikle Allah her türlü doğal afetlerden ülkemizi muhafaza eylesin. Anc adı üzerinde hiç kimsenin etkisi altında olmadan bir doğal kaynaklardan sökülmüş gelmiş bu afetlerden birisi de Giresun’da yaşandı. Şuanda Giresun’da özellikle Dereli İlçesi’nde, kullanılan tek bir iş yeri bile kalmadı. Buna bağlı olarak Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Yağlıdere ilçe de bu sel felaketinden maalesef etkilenmiştir.

Öyle ki geçen haftadan bugüne kadar, kabinemizin tüm bakanları Giresun’daydı. Oradaki çamur yüksekliği 2-3 metre yükseklikte. Biz orayı yakinen takip ediyor, üzüntüyle izliyoruz. Maalesef ki bugüne kadar 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir ve şuan 5 kayıp var onlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde, hükümetimizin tüm bakanları Giresun’da kamp kurmuş, Giresun’daki vatandaşlarımızın yaralarını çok kısa bir süre içerisinde yanlarında olarak çözmeye çalışmışlardır. Bugün bile hala oradalar ve inşallah Cumhurbaşkanımız da bizzat bugün Giresun’u ziyaret edeceklerdir” diye konuştu.

“BU İŞ YERLERİNİ VANLILAR OLARAK TAMAMINI TEFRİŞ EDECEĞİZ”

Başkan Türkmenoğlu, Giresun’da yaşanan sel felaketinde zarar gören berber ve kuaförlerin iş yerlerini onaracaklarını belirterek, “Hatırlarsanız 2011 yılında Van’da da doğal afet meydana geldi. Bu deprem sonrasında yüzlerce insanımız şehit olurken, birçok yaralımız oldu. O günü hatırladığımızda ilk bize koşanlar Karadeniz bölgesindeki hemşerilerimiz oldu. Gün bugün birlik beraberliği sağlamak ve bugün de bizim onların yanlarında olduğumuzu ifade eden mutlak suretle çalışmalar yapmamız gerektiği bilinciyle, Giresun için bizler ne gibi çalışmalar yapabiliriz düşüncesini hayata geçirmek üzere bir istişare yaptık

. Bu istişare neticesinde Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığımızın koordinatörlüğünde, sel felaketi olan bölgede hasar gören Berberlerimizin, Kuaförlerimizin iş yerlerini yeniden onarıp, tefrişatlarını sağlayarak derhal harekete geçme ve faaliyete geçirme kararı aldık. Buna bağlı olarak Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanımız Sayın Veysel Koç ile işbirliğimizi geliştirdik ve bugün karşı tarafta Giresun Berberler ve Kuaförler Odamız ile telekonferans yöntemiyle bir bağlantı kuracağız. Bu iş yerlerini biz Vanlılar olarak tamamını tefriş edeceğiz. El emeği göz nuru olan bu sanatkarlarımızın emeklerine karşılık biz de çam sakızı çoban armağanı olarak, böyle bir çalışmanın yapılması hususunda işbirliği gerçekleştirdik. Bizler Van olarak bu vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçlarını karşılayacağız. İnşallah diğer başka sektörlerde de başka arkadaşlarımız da desteklerde bulunurlar” ifadelerini kullandı.  MHP’den kantin işletmecisi esnaflara destek çağrısı

“VAN’DAN GİRESUN’A BİR KÖPRÜ KURUP KARDEŞ İL TAYİN ETTİK”

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç telekonferansla Giresun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Konar ile yaptığı görüşmede, “Şuanda Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte bir basın açıklaması yapıyoruz. Dereli’ye özellikle buradan tekrar geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz. Van’dan Giresun’a bir köprü kurup kardeş il tayin ederek, Dereli İlçemizde mağdur olan berber arkadaşlarımızın iş yerlerinin yeniden düzenlenmesi için Sayın Ak Parti Van İl Başkanımız Kayhan Türkmenoğlu beyefendi bu işin öncülüğünü yaptı sağ olsun bizlere bu fikirle geldi bizler de saygıyla karşıladık ve çok memnun olduk. Sizlerle istişare edelim istedik” dedi.

“GİRESUN’UMUZ AYNI ZAMANDA DERELİ İLÇESİ’YLE BERABER ÇOK CİDDİ BİR AFET GEÇİRDİ”

Giresun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Konar, mutluluğunu dile getirerek, “AK Parti Van İl Başkanına sayılar sunuyorum. Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç’a çok teşekkür ediyorum. Giresun’umuz aynı zamanda Dereli İlçesi’yle beraber çok ciddi bir a geçirdi. Burada 241 esnafımızın hiçbir şekilde mal diye bir şeyi kalmadı dükkanlarında. Bu öncülük altında bizlere desteklerini esirgemeyen Va Ortak adı altında sunduğu bana teklifinde kardeş oda niteliği kullandı, ben bu konuda çok mutlu oldum. Bu anlamda da Dereli İlçemizde 7 berber esnafımız olduğunun bilgisini aldık. Bu arkadaşlarımızla da tanıştık. Kendilerine Van’dan gelen teklifi ifade ettik. Arkadaşlarımız da çok memnun kaldı. Hepinize ayrı ayrı duaları var.

Bizler sizlerin bize emanet edeceğiniz, berber esnafımıza yapacağınız yardımı cani gönülden bir a önce bekliyoruz. Allah yaptığınız ve bundan sonra ki yapacağınız desteklerinizden de razı olsun. Hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu. Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Giresun Berberler ve Kuaförler Odası başkanı Ayhan Konar ile telefonda konuşarak kendilerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Van ve Giresun arasında bir kardeşlik köprüsü kurma adına böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Türkmenoğlu, en yakın zamanda kendilerini ziyaret edeceklerini ve ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını dile getirdi.