Van’dan, ABD’nin sözde planına tepki…

Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi tarafından, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Orta Doğu barış planına tepki gösterildi. Şube bürosunda açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Mehmet Güngör, “Filistin Davası ve Kudüs mesel

VAN 3.02.2020 12:14:01 0
Van’dan, ABD’nin sözde planına tepki…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar, Başkan Yardımcısı Mehmet Güngör ve Basın Sekreteri Adnan Özkan, ABD Başkanı Trump’ın sözde planına sert tepki gösterdi.

   Konuyla ilgili hazırlanan bildiriyi okuyan Başkan Yardımcısı Güngör, “Müslümanların ilk kıblesi olan ve Müslümanlarca kutsal sayılan Kudüs Şehrinin Israil’in Başkenti yapma planına kuruluşundan beri destek veren, Filistin halkına yapılan zülüm, işkence ve ölümlerin baş müsebbibi Amerika Birleşik Devletlerinin İslam ve Göçmen düşmanı Başkanı Donald Trump'un almış olduğu en son Filistin ve Kudüs kararı kabul edilemez” dedi.

   TRUMP’A ‘YAHUDİ KÖKENLİ’ İFADESİ…

   Söz konusu açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik ‘Yahudi Kökenli’ ifadesi kullanılarak, “İslam, Allah’ın dinidir. Sadece zümrelerin, kavimlerin, aşiretlerin, etnisitelerin değil tüm insanların ve bütün insanlığın dinidir. Evrensel olan İslam dininin tüm insanlığa yüklediği misyon, vizyon ve sorumluluklar vardır. Bunların başında mukaddesata ve mabetlere insani vicdani saygı gerektirir. Maalesef şirazesinden çıkmış, sabitelerini yerle yeksan etmiş saygısız, vicdansız, insafsız, sömürgeciliklerle beslenen, büyüyen ve büyüdükçe insani yaşam alanını daraltan ve tutsak hale getiren siyonizimle karşı karşıyadır. Bütün dünya İslam dininin engin hoşgörüsünden, 1500 yıllık tarih sürecinde bütün insanlık kendi bağlamında mevcudiyetini sürdürebilmiş, hiçbir şekilde başkalaştırma asimilasyon ve tecrit gibi gayri insani girişimlerde bulunulmamıştır. Her inanç her etnisite dilini rengini kimliğini kültürünü yaşama ve yaşatma fırsatını hep bulmuştur Müslümanların egemenliklerinde. Ne zamanki İslam’ın hakim olduğu coğrafyalar yitirilmişse onun yerine ikame edilen beşeriyetin vahşi ve nefsani düşünceleri kaos katliam ve soy kırımlarla 19-20-21. yüzyıllara giriş yapmışlardır. Yıllardan beridir biz Müslümanların kanayan yarası olan ve yıllar geçtikçe daha da kanayan Filistin Davası ve Kudüs meselesinin kaderi Yahudi Kökenli bir Devlet Başkanının iki dudakları arasında çıkan karara bağlanamaz. Binlerce Müslüman bu uğurda şehit edilmiş, evinden ve barkından edilip sürgünlere gönderilmiş, Israil Hapishanelerinde işkence görerek her türlü iğrençliğe maruz kalmış, İslam’ın Mazlum Milleti Filistinlileri bu davalarında yalnız bırakmak ne İslam’a ve nede vicdana sığar. Hz. Muhammed(s.a.v)’in emaneti Mescid-i Aksa, eğer bugün Yahudilerin necis ayakları altında kirletiliyor.  Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi halkı İslam, Yönetiminin ise İslam’la uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmayan devletler tarafından tasvip görüyorsa ve hâlen biz Müslümanlar mezhep ve meşrep ayrımı yaparak bir birlerimizle uğraşıyorsak yazıklar olsun bize.  Bugün sayıları iki milyara yakın İslam Ümmeti olarak bizler, Kudüs ve Filistin davasını İslam âleminin bir namus, bir şeref davası olarak görmeli, gerekirse bu yolda şehit olmak pahasına tüm gücümüzle Siyonistlere karşı mücadele etmeliyiz. Bu bizim imanımızın gereğidir. Allah yolunda birlik olup mücadele etmedikçe kurtuluşa ermemiz mümkün değildir. Eğer bugün Emperyalist güçler Suriye’de Esad Rejimini , öte taraftan İslam düşmanı şer odaklarını yanlarına alıp ön planda cepheye sürüp silah ve kinle besliyorsa ve bizler bu konuda net olarak mazlumdan yana İslam çerçevesinde safımızı belirleyemiyor, rüzgar ne yöne eserse ordayız düşüncesiyle hareket ediyorsak yazıklar olsun bize” ifadelerini kullandı.

    Açıklamanın devamında ise, “Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi olarak Tramp’ın bu kararını tanımadığımız gibi hiçbir insani ve vicdani kavramlarla izah edilemez, bu kararı şiddetle kınıyor, bütün Müslümanları vahdet bilinciyle bu aşağılık karara karşı durmaya çağırıyoruz” denildi.