VAN’DAKİ TÜM PARK VE BAHÇELER ELDEN GEÇİRİLDİ

Van Büyükşehir Belediyesi park, bahçe ve refüjler de onarım ve temizlik çalışması yaptı.

VAN 3.08.2017 17:29:43 0
VAN’DAKİ TÜM PARK VE BAHÇELER ELDEN GEÇİRİLDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Park Bahçe Müdürlüğü, kentin önemli noktalarında ve vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan park ve bahçelerde onarım çalışması gerçekleştirdi. 

Onarım çalışması kapsamında kaldırımlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları, oturaklar, çöp kutuları, refüjler ve bahçelerdeki yeşil alanlar düzenlendi. Parklardaki yeni alanlara ise ağaç ve çiçekler dikildi. 

Yapılan çalışmalarla vatandaşların daha rahat edebilmesi hedeflenirken kentte yeşilin korunması ve park sayıların artırılması için de ayrıca çalışmalar sürdürülüyor.

Vatandaşlar tarafından gelen talep ve istekler üzerine mahalle ve sokaklarda yeni parklar yapacaklarını belirten daire başkanlığı yetkilileri “Yetkin kadromuzla kent için aralıksız çalışıyoruz. Halkımızın talepleri doğrultusunda yaşanabilir bir Van için yeni yeşil alanlar oluşturmanın gayreti içindeyiz.” dedi.

KENT PARKI YENİLENDİ

Öte yandan, Van Büyükşehir Belediyesi Kent Parkı’nda kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması yaptı. Kentin vitrini olan park ve mesire alanlarının sayılarının artırılması, var olanların ise bakım ve onarımlarının yapılması için çalışmalar yürütüyor.
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bitişiğinde bulunan parkta öncelikle altyapı işlerini tamamlayan ekipler otomatik sulama sistemi ve aydınlatma ile ilgili sıkıntıları giderdi. 

Park içinde bulunan havuzda da onarım çalışması yapan ekipler kırılan yerleri tamir ederek özel izolasyonlu boya ile yeniden boyadı. Ekipler çevre düzenlemesi yaparak oyun gruplarını da elden geçirdikten sonra adeta yeniden yapılan park tekrar vatandaşın kullanımına sunuldu. 

VAN’DAKİ TÜM PARK VE BAHÇELER ELDEN GEÇİRİLDİ