Van'daki trafikte gün yok ki tartışılmasın

Van'da son yıllarda artan araç sayısı ve trafikteki kuralların sürekli ihlal edilmesi, sürücüleri önce tartışmaya, sonra kavga etmeye yönlendiriyor.

VAN 23.07.2015 09:54:43 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da son on yılda artan araç sayısı, buna paralel açılmayan yeni yollar ve trafiğin sıkışması tüm bunların üstüne bir de birçok sürücünün kuralları ihlal etmesi sinir kat sayılarını artırıyor. Böyle olunca trafikte tartışılma olmayan gün sayısı kalmıyor.
Van'da birçok kez araç sürücüleri küçük sebeplerle de olsa aracından inerek önce tartışmaya, sonra kavgaya kalkışıyor.
Özellikle Çavuşbacı Caddesi'nden İstanbul Hastanesi'ne gidilen yolun dar olması ve sağ-sol bölümlere araçların park etmesi yüzünden trafikte sürekli tıkanmalar yaşanıyor. Bazı araç sürücülerinin de kural tanımazlığı başka araç sürücülerinin sinirlenmesine yol açıyor.
Başıboşluk yüzünden sürekli tartışma ve kavgaların yaşandığı Van'da, bazen kavganın boyutu büyüyor ve ölümler bile olabiliyor.
Uzmanlar ise söz konusu tartışmalarda araçtan inilmemesi gerektiğini, zira araçtan inildiğinde karşı tarafın da kavgaya hazırlanmaya başladığını belirterek, bu tür tartışmalarda mümkün mertebe ağızdan çıkan söze dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Bölge: Fehmi Tekdur