Van'daki STÖ'ler barış istedi

Van'daki yaklaşık 165 sivil toplum kuruluşu, barış inisiyatifi adı altında 'barış yürüyüşü' gerçekleştirdi. Van Ticaret ve Sanayi Odası önünde başlayan yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında, son günlerde yaşanan

VAN 19.08.2015 17:14:04 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Başta Van Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Van'daki sivil toplum kuruluşları ülkede çatışmalı ortamın son bulması için 'barış yürüyüşü' düzenledi.
Savaşın hiç kimseye kazandırmayacağı düşüncesiyle tertiplenen barış yürüyüşü İskele Caddesi üstünde bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın önünden başlarken, Fevzi Çakmak Caddesi'nde son buldu.
 
Ortak açıklama Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin, tarafından okundu.
Açıklamada, "Çözüm süreciyle birlikte toplumda barışın, kardeşliğin ve gerçek demokrasinin Türkiye'de tesis edileceği konusunda büyük bir inanç ve umut gelişmiştir. Yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında demokratik çözüm sürecinin büyük bir toplumsal destek gördüğü açıkça görülmüştür. Yine bu süreçte, ekonomiden, sosyal ve siyasal hayata kadar toplumsal yaşamın tüm alanlarında büyük bir rahatlama yaşanmaya başlanmıştır.  En başta da, insan ölümleri son bulmuştur. Bu süreç Türkiye toplumlarının yaşadığı, Kürt sorunu başta olmak üzere bütün demokratikleşme sorunlarının çözümü için büyük bir fırsat yaratmıştır. Savaşın hiç kimseye kazandırmayacağı, yaşanacak büyük acı ve bedellerden sonra tekrar bitirdiğimiz noktaya geri döneceğimiz geçmiş deneyimlerden de anlaşılmaktadır. Bu nedenle bütün sorunlarımızı müzakere ederek çözmek dışında bir şansımızın olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz" denildi.
Söz konusu ortak açıklamanın devamında ise, "Barışçıl çözüm yolunun açılması için tarafları derhal çatışmalara son vermeye çağırıyoruz. Birlikte ve eşitlik temelinde kardeşçe bir yaşamın kurulması için, Türkiye halklarının barış tarafında inisiyatif geliştirmesi her zamankinden daha önemli bir tutum olacaktır. Barış ve demokratik bir çözüm için ayağa kalkmak, Türkiye'de yaşayan her insanın ortak görevidir. İnsanımız, geleceğimiz, kalkınma hedeflerimiz ve refahımız için özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin tesisi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi hazırız. Bizler Bu ülkenin çalışan ve üreten Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri olarak Ortak paydamız; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Bu çerçevede herkesi barışa davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın ardından STÖ'ler, Başbakan'a Barış mektubunu gönderdi ve daha sonra grup sesiz bir şekilde dağıldı.

Bölge: Burhan Ergin