Van'daki STK'lar Ak Parti'yi Ziyaret Etti

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen 10 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcileri AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti

VAN 19.03.2014 19:36:51 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaklaşan yerel seçimler öncesi artan şiddet olaylarıyla ilgili Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) öncülüğünde bir araya gelen 10 sivil toplum kuruluşu (STK), seçimlerin barış içerisinde yürümesi için yaptıkları siyasi parti ziyaretleri kapsamında AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras’ı ziyaret ettiler.



10 STK yetkilisi adına konuşan VAN TSO Başkanı Necdet Takva, gerçekleşen saldırılardan son derece rahatsızlık duyduklarını söyleyerek, Van adının bu tür şiddet olayları ile anılmasının kendilerini üzdüğünü belirtti. Takva, ‘‘Yerel seçimler öncesinde yaşanan bu tür olaylardan siyasi parti olan sizlerde, sivil toplum kuruluşu olan bizlerde ve tüm kamuoyu da rahatsız olmuştur. Bugün burada bulunmamız, yaşanan olayları kabullenmememizin göstergesidir . Vicdanımızda rahatsızdır. Burada taraf olma anlamında bir durum asla yoktur. Bu düşünce ile bir arada bulunduk. Gönül ister ki şiddetsiz bir ortamda yarış olsun. 10 STK’daki arkadaşlarımızın hayata bakışları, görüşleri farklıdır. Fakat hepimizin gönlünden geçen, arzuladığımız şiddetsiz bir ortamda barıştır” dedi.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı Abdullah Aras ise, sivil toplum örgütleri adına alınan kararın arkasında olduklarını ve şartların el verdiği sürece destek ve katılım sağlayacaklarını söyledi. Aras, ‘‘Bizim her zaman için temennimiz barış içerisinde bir yarış olması yönündedir. Seçime çok kısa bir süre kala artan saldırılardan en çok hasar gören bizim partimizdir. Son saldırıda da bir partilimiz ölümüne vurularak hastanelik edilmişti. Bizi en çok üzen, bayanlara yönelik sözlü ve fiili saldırılardır. Siz STK’ların aldığı bu kararın arkasındayız. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu tür saldırılar sadece bizlerin değil herkesimin de huzurunu bozar. Bundan dolayı STK demokrasi hakemliğini seçim günü de titizlikle ve hassasiyetle uygulaması gerekmektedir. Gözlemci olması gerekir. Neticede sivil iradenin gireceği bir seçim sınavıdır. Neticede bir yarıştır; şiddete, baskıya hiçbir partinin, örgütün tevessül etmesi kimsenin faydasına değildir. Bizler her türlü engele rağmen kapı kapı dolaşacağız, vatandaşlarımıza kendimizi anlatacağız. AK Parti, seçim sürecinden bu yana her zaman örnek olmuştur, hiçbir seçmenin huzuru bozmaya yönelmemiştir. Bizde kamuoyuna birlik, beraberlik mesajı vermek için böyle bir oluşumun içinde olmak isteriz’’ dedi.