VAN'DAKİ SIKINTILARA RAĞMEN ETKİNLİK!

Umut Işığı Derneği “Umut Var Gençlik Hazır” projesi kapsamında gençlik kampı düzenledi.

VAN 6.08.2015 00:11:23 0
VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’da faaliyet gösteren Umut Işığı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  tarafından  Van gölü kıyısında Gençlik Kampları düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı “ Gençlik Projeleri Destek Programı” bünyesinde desteklenen “Umut Var Gençlik Hazır” projesi kapsamında    14-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşan  kırkar kişilik beş gruba doğa kampları yaptırılıyor.  Her doğa kampının beş gün sürdüğü çalışmada gençler eğlenme, stres atma, doğayla buluşma akranlarıyla kaynaşma, çevre bilinci kazanma fırsatı buldular.

Faaliyet kapsamında katılımcı gençler bir çok alanda aktivitelere katıldılar. Beş gün boyunca düzenlenen programda gençler voleybol ve futbol turnuvaları , yüzme etkinlikleri ve eğitimi, ilk yardım eğitimi, tekne gezisi ve doğa yürüyüşü, ateş başı buluşmaları, bilgi yarışmaları ve karakter eğitimi verildi. Doyasıya eğlenme fırsatı bulan gençler aynı zamanda, disiplinli davranma, doğa ile iç içe yaşama, yeni arkadaşlıklar edinme imkanını da elde ettiler.

Konu ile ilgili proje koordinatörü Mehmet Nuri Gültepe şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bilindiği üzere Van ilimizde yaşanan  sosyal, ekonomik sıkıntılar ve yetersizlikler yüzünden gençlik faaliyetleri son derece kısıtlı imkanlara sahiptir. Şehir sakinlerinin düşük ekonomik imkanları da buna eklenince gençlerimizin hareket alanı iyice daralmaktadır.  Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın projemizi desteklemesi sayesinde bu tarz faaliyetlerde bulunma imkanına belki de hiç fırsat bulamayacak gençleri doğayla buluşturmayı başardık. Bu kamplarda eğlenirken öğrenme fırsatı bulan gençler artık geleceğe daha bir umutla bakabileceklerdir. Tüm yetkililere teşekkür ederken böyle faaliyetlerin altına imza atmaktan dolayı son derece mutluyuz.”

IMG_0571 IMG_0606 IMG_0663 IMG_0691 IMG_0732 IMG_0764 IMG_0806 IMG_1735 IMG_1748