Van’daki sanat çadırının sökümüne başlandı

Van Devlet Tiyatrosu binasının 2011 depremlerinde hasar görmesi sonucu söz konusu binanın yanına yapılan çelik ve çadır brandadan oluşan sanat çadırı, bulunduğu yerden kaldırılıyor. Çeliklerin sökümleri yapılırken, tadilatı biten

VAN 9.11.2016 09:41:05 0
Van’daki sanat çadırının sökümüne başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Serkan Aslan

 Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde binası orta derecede hasar gören Van Devlet Tiyatrosu (VDT), binanın hemen yanına kurulan çelik yapılardan oluşan ve çadır tiyatro olarak adlandırılan 300 kişilik salonda hizmet vermişti.


      Birçok kez basına yansıyan ve özellikle oyuncuların zor şartlar altında oyunlarını sergilediği ‘çadır tiyatro’ olarak bilinen Sanat Çadırı nihayet bulunduğu yerden kaldırılıyor. 2011 depremlerinde VDT’ye ait bina orta derecede hasar görünce, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Sarayı bahçesine Van Valiliği Sanat Çadırı kurulmuştu. Depremden sonra uzun süre turneye çıkmak zorunda kalan Van Devlet Tiyatrosu oyuncuları, 2012 yılında Van Valiliği Sanat Çadırı Ertuğrul Günay Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşmuştu.


       Söz konusu çadır zaman zaman basında gündeme gelmiş ve özellikle 300 kişilik kapasiteye sahip çadırda bir soyunma odasının bulunması oyunculara sıkıntı yaşatmıştı.
       Mevcut binanın güçlendirme çalışması ve dış cephesinin tamamlanması ile tiyatro oyunları artık burada sergileniyor. Sanat çadırının söküm çalışmalarının bir-iki güne tamamlanması belirtiliyor.