Van'daki saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı

Van'ın Gevaş ilçesinde önceki gece PKK'liler tarafından yapılan bombalı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.

VAN 23.08.2015 09:01:22 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Gevaş İlçesi Balaban Jandarma Karakolu'na önceki gece PKK'liler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıdan sonra bölgede başlatılan operasyonlar sürerken, Patlamanın çevrede oluşturduğu tahribat ise gün ışığıyla ortaya çıktı.

Balaban Jandarma Karakolu ve yanında bulunan ev ve işyerlerinde büyük çapta maddi hasar oluştuğu bildirildi. 

Facianın eşiğinden dönülmüş

Büyük hasarın meydana geldiği Karakol, görevliler tarafından brandayla kapatılırken, karakolun çevresinde bulunan yaklaşık 15 ev, iş yeri ve 1 camide büyük çapta hasar oluştuğu görüldü. Patlamanın yaşandığı saatte iş yerlerinin kapalı olması ve arama noktasında otobüslerin bulunmaması, olası bir faciayı önlerken, olay yerine yakın olan evlerde bulunan 2 vatandaşın da hafif şekilde yaraladığı öğrenildi.

Saldırıdan Cami de nasibini aldı

Patlamanın yaşandığı Balaban Jandarma Karakolu'nun yakınlarında bulunan bir Camide de büyük çapta hasar oluştuğu, caminin camları ve tavan kısmında hasar meydana geldiği gözlendi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan Balaban sakinleri ise, iş yerleri ve evlerinde oluşan hasarı, ancak hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra gidermeye çalışacaklarını ifade ettiler.

Bu arada yapılan saldırının canlı bomba olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmezken, saldırıda kullanılan aracın kamyonet olduğu belirtiliyor. 

Saldırıdan sonra başlatılan operasyonlarda 2 şüpheli gözaltına alınırken operasyonların sürdüğü bildirildi.