Van'daki sağlıkçılar Azra Bebek için bir araya geldi

İki ay önce (HLH) Hemofagositik lenfohistiyositozis hastalığı fark edilen 9,5 aylık Azra Bebek, kendisine uygun kök hücre nakli yardımı beklerken, Van'daki sağlıkçılar da duyarlı vatandaşlardan kan bağışı için destek istiyor.

VAN 18.06.2015 18:16:03 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hakan Şanlı adlı vatandaş, (HLH) hastası olan 9,5 aylık bebeği  Azra için hastane hastane dolaşıyor.
Çaresiz baba eğer 3-4 ay içinde uygun kök hücre bulunmaması halinde çocuğunu kaybedeceğini dile getirdi.
İşsiz olan Baba Hakan Şanlı(36), gittikleri hastanede (HLH) Hemofagositik lenfohistiyositozis   teşhisi konulan minik Azra'ya çare bula bilmek için Ankara Hacettepe Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi ve en son Antalya Medikal Park hastanesine götürdü.
 Şanlı, hayatın tüm zorluklarına eşiyle katlandıklarını ancak çocuklarının rahatsızlığının kendilerini çaresiz bıraktığını belirterek, şimdi 9,5 aylık minik olan kızı için çeşitli tahliller yapıldığını söyledi.
Azra'nın tedavisinde sonuç alabilmek için kök hücre nakli olması gerektiğini anlatan Şanlı, "Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Türkiye'de ilik bankası çok küçük bir çapta bulunuyor. Uygun iliğin yurtdışında bulunabileceği söyleniyor ama ben işsizim, kızım Hastalıkla mücadeleye bebekken başladı ve şimdi 9,5 aylık tek isteğim ise dualarını eksik etmemeleri. Kan verenlerden de Allah razı olsun, uygun kök hücre bulunmasını istiyorum" diyerek yardım istedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi