Van’daki Muhtar Adaylarının Sayısı 300'ü Buldu

Van’da yaklaşan yerel seçimler öncesi tam bir muhtar adayı enflasyonu yaşanıyor. 2009 yerel seçimlerinde 150 kişinin muhtar adayı olduğu Van merkezde 2014 yerel seçimleri için şu ana kadar 300’e yakın kişi muhtar adayı olduğunu açık

VAN 17.02.2014 09:38:09 0
Van’daki Muhtar Adaylarının Sayısı 300
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından muhtarlığa ilgi arttı. 2009’da muhtarlık olmak için 150 kişi başvuruda bulunurken, 2014 yerel seçimleri yaklaşırken 30 mahallesi bulunan Van’da 300 kişi muhtar adayı olduğunu açıkladı. Van’ın tüm dükkan ve sokakları muhtar adaylarının fotoğraflarıyla donanmış durumda. Muhtar adaylığı için seçimin olduğu güne YSK’ya başvuru yapılabiliyor. Muhtarlar başvuru sırasında herhangi bir ücrette ödemiyor.


“ÖZLÜK HAKLARI İÇİN ADAY OLUYORLAR”


Konuya ilişkin bilgi veren Van Muhtarlar Derneği Başkanı Demez Temez, bugüne kadar görev yapan muhtarların sosyal bir güvencesi ve geliri olmadan çalıştığını belirterek, “ Ancak şu anda muhtarların özlük haklarına kavuşması gündemde.



Muhtar adaylığı başvurusunun artmasının tek nedeni budur. Başvuran adayların bir çoğunun yerel yönetimler ve muhtarlığa ilişkin bir bilgisi yok. Bunların halka hizmet etmek gibi bir derdi de yok. Büyük bir çoğunluk şahsi menfaatleri için muhtarlık başvurusunda bulunuyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Gerçekten halka hizmet edebilecek insanların aday olması gerekiyor. Muhtarlık sadece resmi kağıda mühür vurma olayı değildir. Çoğunluğu böyle zannediyor. Muhtarlık kurumu vatandaşın herhangi bir sıkıntısında ilk başvurduğu resmi yerdir. ” diye konuştu.

HABER : OKTAY CANDEMİR