Van’daki metal kesim geri dönüşümcü kursiyerlere belgeleri dağıtıldı

Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın, hurdacılar olarak nitelendirilen metal kesim geri dönüşümcü kursiyerlere Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgelerini dağıttı.

VAN 31.10.2021 13:43:13 0
Van’daki metal kesim geri dönüşümcü kursiyerlere belgeleri dağıtıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Akalın ve yönetim kurulu üyeleri metal kesim, teorik ve performansa dayalı sınavlarda başarılı olan kursiyerlere MYK belgesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı da takdim etti.

    Hedef sanayideki tüm üyelere MYK belgesi vermek

    Pandemi sürecinden önce planlanan mesleki yeterlilik kurslarını ertelemek zorunda kaldıklarını söyleyen Akalın, “Süreç biraz normale dönünce esnaf ve sanatkarımızın belgelerini almaları için harekete geçtik ve yönetim olarak elimizden gelen çabayı sarf ettik. Gerekli kurslar ve sınavlar düzenlenmek suretiyle esnaf ve sanatkarımız için gerekli olan bu belgelerin alınması imkanını sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2022 yılı sonuna kadar sanayide bulunan tüm meslek alanlarında MYK belgesi vermesi hedefliyoruz.” dedi.

    Vali Bilmez ve VANESOB Başkanı Berge’ye teşekkür etti

    Akalın, “Her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanında olan Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e ve planlama sürecindeki emekleri ve esnafımıza gösterdiği yakınlık nedeniyle Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanımız Sayın İsa Berge’ye teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Metal kesim kursuna katılan ve sınavı başarıyla geçip MYK belgelerini alan esnaf, artık güvenli ve yasal bir şekilde çalışabilecek. Belge sayesinde yasal olarak eleman çalıştırılabilecek ve eleman yetiştirilebilecek. Ustalığını yaptığı işin belgesini alan esnaf, Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın’a teşekkür etti. 

    Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan TÜRKAK güvencesiyle…

    Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesinde kurulan Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), güvencesiyle yurtiçi ve yurtdışındaki belgelendirme kuruluşları akredite ediliyor. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesinde kurulan ve ISO/IEC 17011 standardına uyum sağlamış olan TÜRKAK’ın ulusal standartlarına uygun olan MYK belgeleri kursiyerlere dağıtılıyor.