Van'daki meslek kuruluşlarından Çiftci'ye destek…

Van'da aralarında; Van TSO, Van OSB, Tümsiad, Müsiad'ın bulunduğu 30'un üzerinde meslek kuruluşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, önceki Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci'nin yeni hükümet sisteminde yeniden g

VAN 24.07.2018 21:40:06 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan meslek kuruluşları, özellikle Kapıköy Sınır Kapısı'nın modernizasyonunda Bakan Yardımcısı Çiftci'nin payının büyük olduğunu açıkladılar.

 

            'Sayın Cumhurbaşkanımızdan Ricamızdır' başlığıyla yayınlanan bildiride, "İlimize son yıllarda başta sağlık, Eğitim, Ulaştırma, turizm, dış ticaret, tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlar, ilimizin çekim merkezi olmasını sağlamış, bu gelişimden ve yatırımlardan her birey ziyadesiyle faydalanmıştır.  İlimize son yıllarda yapılan yatırımların tamamı çok kıymetlidir. Ancak bu yatırımların içerisinde yer alan Kapıköy Sınır Kapısının modernizasyonu ilimiz ve ülkemiz için ayrı bir öneme sahiptir. İlimizin 50 yıllık hayali olan Kapıköy Gümrük Kapısının yenilenmesine ilişkin projede Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Çiftçi'nin büyük emekleri vardır. Sayın Çiftçi, göreve geldiği günden bu yana kentimizde kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında büyük emek vermiştir. 2016 Yılından buyana Ülkemizin dış ticaret faaliyetlerinin gelişmesinde büyük emekleri olan Sayın Çiftçi, hizmetleriyle herkesin gönlünde taht kurmuştur" ifadeleri yer aldı.

 

           "YENİ PROJELER, KENTİN EKONOMİK VE SOSYAL HAYATINA KATKI SUNMUŞTUR"
Bildirinin devamında ise, "İlimizde yaşayan her birey 2 yıl gibi kısa bir sürede Sayın Bakan Yardımcımızın özverisine ve hizmete adanmışlığına tanıklık etme şansı yakalamıştır. Bu sürede hayata geçirilen projeler kentimizin ekonomik ve sosyal hayatına önemli katkılar sunmuştur. Kentin yararına olacak her girişim hızlandırılmış ve hayata geçmesi için çaba gösterilmiştir. Gerek halkımızın gerekse biz sivil toplum kuruluşlarının taleplerini canı gönülden dinleyen ve kapılarını sonuna kadar açan Bakan Yardımcımızın emeklerini halkımız ve iş dünyamız hiçbir zaman unutmayacaktır. Yeni oluşturulacak Hükümet sisteminde hemşerimiz olan Bakan Yardımcımızın görev alması, sınır kenti olan ilimizin bu dönem yakaladığı ivmeyi kaybetmemesine ve yeni hizmetlerle tanışmasına katkı sunacaktır. Bunun yanı sıra devam eden projelerin kısa sürede tamamlanmasına katkı sunarak,  halk-bürokrasi ilişkisini asgari düzeye indirecektir. İlimizde yaşamını sürdüren sanayici, işadamı, girişimci, sivil toplum kuruluşları, yani Van'a hayat veren bütün paydaşların ortak görüşü Sayın Fatih Çiftçi'nin yeni hükümet sisteminde İlimizi temsilen yer alması ve ilimizin bunu hak ettiği yönündedir. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak Sayın Fatih Çiftçi'nin yeni hükümet sisteminde yer almasını ümit ediyor, bu talebimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kabine üyelerinin takdirine arz ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

Bildiriye imza atan kuruluşlar ise şu şekilde açıklandı:

           VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI, VAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, TÜMSİAD VAN ŞUBESİ, MÜSİAD VAN ŞUBESİ, TES-İŞ VAN ŞUBE BŞK,TÜRK-İŞ BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ, PERDER VAN ŞUBE BŞK., VAN TİCARET BORSASI, VAN SMMM ODASI, VAN İŞGEM, VASİAD, VANGİAD, VANSİAD, VAN BERBERLER VE KUAFÖRLER ESNAF ODASI, TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR ESNAF ODASI,ESNAF KEFALET KOOP., VİŞAD, FIRINCILAR LOKANTACILAR ESNAF ODASI, HAK-İŞ VAN ŞUBE BŞK.,VAN DEMİRCİLER TORNACILAR ODASI,VAN BAKKALLAR VE MANAVLAR ESNAF ODASI, TUŞBA ZİRAAT ODASI, VAN KAHVECİLER ODASI, VAN MARANGOZLAR VE MOBİLYACILAR ODASI, VAN İLİ VE İLÇELERİ KIRMIZI ET ÜRETİCİLEİR BİRLİĞİ,VAN DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ,GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER VE HURDACILAR KOOP., VAN MERMERCİLER KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOP.,S.S.YENİ MARANGOZLAR SANAYİ SİTESİ, S.S.KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOP., VAN EMLAKÇILAR DERNEĞİ, VAN GENÇ SANAYİCİLER YARD.VE DAY.DERNEĞİ...