Van'daki İlk Ankette

'Orta Kent Araştırma Şirketi 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi Van Büyükşehir ve ilçelerinde 2 Bin kişiyle yaptığı Yerel Siyasi Gündem Çalışması sonuçlandı '

VAN 8.04.2015 11:38:12 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Orta Kent Araştırma Şirketi’nin Van Merkez ve ilçelerinde 2015 Mart ayında 2 Bin kişiyle yapılan ankette çarpıcı sonuçlar çıktı.

Söz konusu ankette HDP %57, AKP %40 sınırında dururken, İpekyolu ilçesi Hacıbekir, Yenimahalle mahallerinde Seçmenlerin % 70’i HDP’den yana oy kullanacaklarını belirtirken,Tuşba İlçesi, Abdurahman Gazi ve Akköprü mahalleleri sakinlerinin tercih ibresi ise AKP’den yana görünüyor. Bunun yanında yine Tuşba İlçesi Seyrantepe ve İstasyon mahallelerinde ise Hüda-Par destekli bağımsız adayın oy fazlalığı gözden kaçmadı.

2015 Mart ayı milletvekili seçim araştırması; 2011 Mart tarihi seçim sonuçlarına kıyasla AKP yerinde saydı. HDP oranlarında artış olduğu gözlemlendi.

Konuyla ilgili görüşlerini Aktaran Orta Kent Araştırma şirketi yönetim kurulu başkanı Mehmet Şerif Özer, yapılan araştırma sonucunda çıkan ilginç sonuçları XGündem.com’a anlattı.

Özer, Geçmiş Genel seçimlerde Van ilinde ''kararsızım'' diyen kişi sayısı neredeyse hiç yok.

Herkes oy vereceği partiyi çoktan belirlediklerinin altını çizdi.

Şirket Sahibi Özer, Önemli sonuçlardan biri de; yeni oy kullanacak 18 yaşına basmış yeni genç neslinin HDP den yana oy kullanacaklarını gözlemlediklerini bunun dışında 18 ile 45 yaş arası seçmenlerin gönlü HDP den yana olduğu da gözlerden kaçmadı.

Van ilinde bölgeden bölgeye değişen önemli verilerden birisi de,

-İpekyolu ilçesinde Karşıyaka, Hacı Bekir ve Yeni Mahallelerinde HDP büyük oy oranı katmakta.

- Tuşba ilçesinde ise, Abdurrahman Gazi ve Ak köprü Mahalleleri AKP’ye ciddi oy kazandırıyor.

- Yine Tuşba ilçesinde, İstasyon ve Seyran tepe mahallelerinde Hüda-Par patisinin oyları gözden kaçırılamayacak kadar yüksek.

Mart 2015 Milletvekili araştırma sonucunu Aşağıda paylaşıyoruz.

HDP %56,80

AKP %40,10

SP %1,2

CHP %0,6

MHP %0,5

HÜDAPAR %0,4

BTP %0,4





  İSHAK KARA – GUNDEMX.COM - ÖZEL