Van'daki camiler otele döndü

Ramazan Ayı'nın sıcak günlere denk gelmesi ve oruç tutan vatandaşların da gündüz saatlerinde sıcaklardan bunalması yüzünden birçok kişi camileri adeta otele çevirdi. Vatandaşlar serin olan camilerde namaz kıldıktan sonra önce oturuyor

VAN 22.06.2015 13:30:38 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
On bir ayın sultanı Ramazanın başlamasıyla sıcaktan bunalan vatandaşlar camileri namaz kılmanın yanı sıra dinlenme yeri olarak tercih ediyor.
Sıcaklığın 30 dereceye ulaştığı Van'da oruç tutan vatandaşların birçoğu camilerde namaz kıldıktan sonra yatmayı tercih ediyor.
Van'ın özellikle serin olan camilerinde namaz sonrası dinlenen vatandaşların bir kısmı uykuya dalıyor. Bazıları uyarılara aldırış etmezken, kimi uyarılar ise tartışma ile sonuçlanabiliyor. Cemaatin bir kısmı ise söz konusu durumdan hoşnut değil.
Bazı vatandaşlar uyuyan kişilerin istem dışı hareketlerde bulunabildiğini, camilerde açılmayan vücut bölümlerinin açılmaya başladığını veya içerinin pis kokuyla, ter kokusuyla dolduğunu belirterek, "Bu durum hiç de hoş değil. Bunlara engel olunması gerekir. Camiler adeta otele döndü. Bazı vatandaşlarımız namaz kıldıktan sonra mayışıp olduğu yerde kalıyor. Daha sonra yorgun düşen bedenler caminin içinde uykuya dalabiliyor. Uyuyanları uyandırıp da bu durumun doğru olmadığını söyleyemiyoruz. Zaman zaman tartışmalara da şahit olabiliyoruz. Uykudan uyanan vatandaş 'sana ne, uyurum' şeklinde sinirli yanıtlar verebiliyor. Oruçlu vatandaşların çoğu da sabırlı olamıyor ve normalinden daha sinirli davranabiliyor. O yüzden cami yetkililerinin anonslarla veya farklı uygulamalarla bu duruma müdahale etmesini istiyoruz" yorumlarında bulundular.
Öte yandan Ramazan Ayı'ndaki dalgınlıklar, hırsızlara da fırsat doğuruyor. Birçok vatandaşın oruçlu halde dalgın olması hırsızların işini kolaylaştırıyor. Her ne kadar suç oranları Ramazan ayında düşse de, özellikle iftar ve sahur vaktinde hırsızlık olayları meydana gelebiliyor. Yetkililer, "Vatandaşlarımız şüphelendikleri durumlarda hemen polisi arasın. Yapılacak kısa alışverişlerde, park yerlerinde, cadde kenarlarında ya da ıssız yerlerde otomobil kapılarını ve camlarını açık bırakmayın. İftar saati evinize yetişmek için acele ederken yankesicilere karşı dikkatli olun. Teravih namazı için camiye giderken değerli eşyalarınızı ya da paralarınızı korumaya alın. Camiye giderken mümkün olduğunca ayakkabılarınızı poşetleyin içeri alın" gibi uyarılarda bulunuyor.

Bölge: Fehmi Tekdur