Van'daki amatör spor kulüplerine nakdi yardım…

Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından Van'a faaliyet gösteren 77 Amatör spor kulübüne nakdi yardım yapıldı. Toplam olarak 428 bin tl 77 Amatör spor kulübüne eşit olarak dağıtıldı.

VAN 20.06.2018 20:39:27 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
   İpekyolu gençlik merkezinde yapılan nakdi yardım programına Vali yardımcısı İbrahim Civelek, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, ASKF Temsilcisi Ramazan Kıvanç ve amatör spor kulüp Başkan ve yöneticileri katıldı.

 


             İlk olarak kürsüye çıkan TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, amatör spora destek veren görev alan herkesin kahraman olduğunu belirterek, "Biz de TFF olarak amatör spora destek veriyoruz. Bu tür destekler amatör sporun gelişmesine büyük katkı sağlıyor Gençlik ve spor bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar böyle bir destek ilk kez oluyor, devamımı bekliyoruz" dedi.
Daha sonra söz alan ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, "Bir süredir ilimizde amatör sporlar adına güzellikler yaşıyoruz. Bu tür yardımların yapılması bizi mutlu ediyor. İnşallah ilimiz çok yakın zamanda güzel tesislere kavuşacaktır. Sayın Valimiz Murat Zorluoğ
lu ilimize geldiği günden bu yana ilimiz sporunda büyük hareketlilikler oluyor güzellikler yaşanıyor. Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'na çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 


           Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, "77 Amatör spor kulübümüze nakdi yardım yapmak gerçekten güzel bu vesileyle takımlarımız rahat bir nefes alacaktır. Amatör spor kulübeleri sporun başladığı yegane adrestir. Tabi ki sahip çıkmak ve desteklemek gereklidir.     55 ye yakın branşta faal durumdayız. Van patentli 6 sporcumuz olimpiyatlarda Van'ı temsil ettiler. Ulusal anlamda Avrupa ve dünya şampiyonalarında yer aldık başarılara imza attık. Çocuklarımızı yetenek testlerine tabi tuttuk. Burada amaç çocuğun yeteneğini keşfedip, yetenekli olduğu branşta eğitim almasını sağlayacağız. Bu projemiz gerçekleştiğinde sporun her dalında başarılı sporcuları kazanmış olacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bu nakdi yardımdan dolayı çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.