Van’daki alkollü mekânlar denetlendi

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kentteki alkollü mekânların yanı sıra alkollü içecek satışı yapan büfeleri denetledi.

VAN 21.03.2017 10:51:08 0
Van’daki alkollü mekânlar denetlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Zabıta denetim ekipleri tarafından Van’da bulunan alkollü restoran, bar ve lokantaların yanında alkol satışı yapan büfeler ve kuruyemişçilere yönelik sıkı bir denetim gerçekleştirildi.

   Van’da 88 işyerinde yapılan denetimlerde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, genel temizlik, hijyen şartları, fiyat tarifeleri, etiket ile gıdaların hazırlanma ve saklanma koşulları kontrol edilirken, bu şartları yerine getirmeyen iş yerleri hakkında ise yasal işlem yapıldı.

    Zabıtanın denetimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, amaçlarının halk sağlığını korumak ve bu nedenle de geceli gündüzlü çalışmalarını devam ettireceklerini söyledi.

    Toplamda 88 işyeri denetlendiğini belirten Barut, “Alkollü restoran ve lokantaların denetimleri Belediye Zabıta Müdürümüz Sabahattin Ergenç, eşliğinde sürecek. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Denetimler sırasında işletme sahiplerine sorumlulukları konusunda daha dikkatli ve titiz olmalarıyla ilgili ekiplerimiz bilgilendirme yaptı. Zabıta Daire Başkanlığı olarak gıda ürünlerine yönelik devamlı denetim yapıyoruz. Ancak alkollü içecek satışı ve sunumu yapan işyerlerine denetimlerimizi sıklaştırdık. Halkımızın da bu konuya duyarlı olmasını, olumsuz gördükleri işyerlerini ‘Alo 153´ nolu telefondan bizlere bildirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi