Van'daki 15 Temmuz Şehitler Parkı göz kamaştırıyor

Van Gölü sahilinde yapımı devam eden ve proje maliyeti 8 milyon TL olan İskele Sahil 1. Etap 15 Temmuz Şehitler Parkı adeta göz kamaştırıyor.

VAN 27.12.2017 14:51:59 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi tarafından Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı finansmanı ile yapımında sona gelinen İskele Sahil 1. Etap 15 Temmuz Şehitler Parkı, kentin yeşil alan kapasitesini artırdı. Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi’nde 50 bin metrekarelik alanda yapılan park; çocuklar için oyun parkı, gençler için spor alanı, 500 kişi kapasiteli amfi, 700 metre koşu ve yürüyüş yolu ile 7’den 70’e herkese hitap edecek.
 

İHA muhabirine konuşan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, son yılarda yapılan hizmetlerle Van’ın turizmin başkenti olacağını belirtti. Yapımında sona gelinen birinci etap sahil bandından sonra ikinci etap müjdesini de veren Başkan Özgökçe, bu sayede Van’ın hak ettiği güzelliklere sahip olacağını ifade etti. Proje sayesinde Van Gölü sahilinin çöplükten kurtulduğuna işaret eden Başkan Özgökçe, “Yaklaşık 8 milyonluk ciddi bir proje ile Van Denizi’nin kıyısı ilk kez bir gerdanlığa sahip oldu. Van Denizi ilk kez yüzünü dönebileceği bir noktaya çevirdi. Artık sivrisinekleri, mezbelelik olan kıyısı tamamıyla insanların gelip yüzebileceği, dinlenebileceği, su sporlarını yapabileceği ve ailece gelip eğlenebilecekleri çok önemli bir mekân haline geldi” dedi.


İskele sahiline ikinci etap müjdesi

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle 2018 yılının ilkbahar ayında İskele sahili için ikinci etap müjdesi veren Özgökçe, “DAKA’nın desteğiyle birlikte nasip olursa nisan ayında inşaat sezonu açılır açılmaz, sahil bandının ikinci etabına da başlıyoruz. Birinci etaptan sonra ikinci etabında da tamamlanmasıyla Van hakkettiği güzelliklere sahip olacaktır” diye konuştu.

 

Van Gölü’nün kent için büyük bir değer olduğunun altını çizen Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Van Denizi dünyada bizler için Allah’ın bahşetmiş olduğu en mükemmel değerdir. Bizim de bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Artık insanlarımız akın akın ailesiyle, çevresiyle, sevdikleri ve misafirleriyle birlikte ziyaret edebilecekleri çok mükemmel bir alan oluştu. Aynı anda 2 bin 500 insanın oturabileceği, dışarısıyla birlikte 3 bin 500 insanın etkinlikleri takip edebileceği çok amaçlı salonumuz da açılışa hazır. Van Gölü’nü, Van Gölü’nün kıyısına getirdik. Önemli bir havuzumuz. Çocuklarımızın eğlenebilecekleri bir alan. Vanlıların gün batımını en güzel şekilde fotoğraflayacakları, çok önemli bir fotoğraf alanı oluşturduk. Yine burada bisiklet sürmek isteyenler için Van’da ilk olan bir bisiklet alanı oluşturduk. Koşu yolu ve yürüme alanları da oluşturduk.”

 

Yapacakları hizmetler ile Van’ın turizmin başkenti olacağını sözlerine ekleyen Özgökçe, “Van çok değişti. Van Denizi artık yüzünü halkımıza, halkımız da yüzünü Van Denizi’ne çevirdi. İnanıyoruz ki yapacağımız bu güzel hizmetler ile Van, turizmin başkenti olacaktır. Van kardeşliğin ve muhabbetin de başkenti olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Projenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Özgökçe, insanların yaz döneminde programlarına Van’ı almalarını istedi.