Van`da150 bin çocuk aşılanıyor

'İki Damla Aşı, Dökülmesin Gözyaşı' kampanyası çerçevesinde Van`ın Tuşba ilçesi 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi`nde, 2 damla polio aşısı start aldı. Bu kapsamda Van`da 150 bin çocuk aşılanacak.

VAN 7.04.2014 17:43:10 0
Van`da150 bin çocuk aşılanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Tuşba 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi`nde başlatılan aşı kampanyasına Vali Vekili Ramazan Kurtyemez, Van İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, Halk Sağlığı Müdürü Yakup İrem, aileler ve aşılanacak çocuklar katıldı.

Çocuk Felci Destek Aşılama kampanyasının 7-13 Nisan 2014 tarihinde ilimizin de aralarında bulunduğu 6 İlde (Diyarbakır, Siirt, Mersin, Hakkâri ve Batman)’da eş zamanlı bebek ve çocukların 1.tur destek aşılaması yapılacak.

“Van’da 150 bin çocuğumuz bu kapsamda aşılanacak”
Tuşba 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi`nde başlatılan aşı kampanyasında bir açıklama yapan Vali Vekili Ramazan Kurtyemez, çocuk felcinin uzun zamandan beri Türkiye’de görülmediğini belirterek, “Çocuk felci ülkemizde uzun zamandan beri görünmeyen bir hastalıktır. Bu hastalığın uzun zamandır görülmemiş olması artık görünmez anlamına gelmiyor. Değişik etkenlerle. Değişik nedenlerle azda olsa görülme ihtimali olduğu için devletimiz bu hastalığa karşı bir aşılama kampanyası başlatmış bulunuyor. Bizim amacımız hiçbir çocuğumuzun, hiçbir yetişkinimizin elimizde olan imkânlardan dolayı sağlığına herhangi bir sıkıntı gelmemesi bizim amacımızdır. Arkadaşlarla beraber bugün çocuk felci aşısını başlatmış bulunuyoruz. Van’da 150 bin çocuğumuz bu kapsamda aşılanacak. Bu anlamda bütün Van halkının bu kapsamda duyarlı olmasını rica ediyorum. Çocuklarımızın ileride herhangi bir hastalıkla karşılanmaması için bu aşıların yapılması gerekiyor” dedi.

Daha sonra çocuklar aşılanarak annelere bilgiler verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)