Van’da yılbaşı öncesi asayiş uygulaması

Van’da yaklaşan yılbaşı öncesi kent genelinde asayiş uygulaması yapıldı. Eğlence merkezlerinde yapılan uygulama sonucunda ele geçirilen silaha el konuldu.

VAN 30.12.2017 13:35:59 0
Van’da yılbaşı öncesi asayiş uygulaması
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van İl Emniyet Müdürlüğü, Terör, Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerinden oluşan polisler, yaklaşan yılbaşı öncesi kent genelinde asayiş uygulaması yaptı.
 

Aralarında zırhlı araçların da bulunduğu polis ekipleri, başta Yüzüncü Yıl Üniversitesi civarı olmak üzere, Özalp yolu üzerinde çeşitli güvenlik noktaları oluşturarak, durdurulan araçları didik didik aradı. Özellikle eğlence merkezlerinde vatandaşların üst aramasının ardından Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapıldı. Kent merkezinde bir eğlence yerinde yapılan arama sırasında bir şahsa ait tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen tabancaya el konulurken, şahıs hakkında işlem başlatıldığı belirtildi. 

 

Yılbaşı tedbirleri kapsamında huzur ve güveni sağlamak amacıyla yapılan uygulamada, eğlence yerlerinin yanı sıra, kıraathane ve internet kafeleri denetlendi, şüpheli kişilerin kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı. Uygulama saat 23.00 sıralarına kadar devam etti.