Van`da `Yeni Evim Mutlu Hayatım` projesi

Kalkınma Bakanlığının finanse ettiği SODES destekli Yeni TOKİ`lerde 'Yeni Evim Mutlu Hayatım' projesi kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

VAN 16.04.2014 10:19:24 0
Van`da `Yeni Evim Mutlu Hayatım` projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü tarafından ortak olarak yürütülen Kalkınma Bakanlığının Finanse ettiği SODES destekli Yeni TOKİ’ler de “Yeni Evim Mutlu Hayatım” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, İl Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersin Taşlıalan, İl Afed Acil Durum Şube Müdürü Atilla Uzun, Toplum Destekli Şube Müdürü Fatih Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, “Yeni Evim Mutlu Hayatım” projesi kapsamında kentte 3 yıl önce meydana gelen depremlerin ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Edremit, Erciş, Bostaniçi, Kevenli ve Kalecik’te inşa edilen konutları, sahiplerine teslim ettik. Çok sayıda aileye Van’ı tanıyorum gezileri, dini sohbetler, kandil programları, iftar programı ve sinema günlerine katılımlarıyla TOKİ yaşamında uyumda kendilerine destek veriyoruz.” dedi.

Projenin amacı komşuluk ilişkilerini geliştirme

Projenin asıl amacının farklı yerlerden gelen bireylerin komşuluk ilişkilerinin sıcak tutulmasının hedeflendiğini dile getiren Erol, “Sosyal Hizmet Merkezlerinin de desteği ile TOKİ’lerde oturan bayanlara “Evlilik Öncesi Eğitim, Aile İçi Etkili İletişim ve Empati, Evlilikte Sağlık ve Hukuk” gibi eğitimler verdik.” diye konuştu.

Bunlara benzer birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Şinasi Erol, etkinliklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. (İLKHA)