VAN’DA YAYA KALDIRIMI SORUNLARI DEVAM EDİYOR

Van’da büyük sorunlardan bir tanesi haline gelen yaya kaldırımı sorunları devam ediyor.

VAN 10.08.2017 12:10:55 0
VAN’DA YAYA KALDIRIMI SORUNLARI DEVAM EDİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kentin birçok bölgesinde yaya kaldırımlarında oluşan işgallerin yanı sıra eskimiş olan kaldırım taşlarının kırılması vatandaşlara zorlu anlar yaşatıyor.

Konu ile ilgili gazetemize değerlendirmede bulunan bir vatandaş, “Van’da kaldırım sorunu uzun zamandan beri var. Bir bakarsın yaya kaldırımı işgal edilmiş. Bir bakarsın yaya kaldırımı dediğimiz kaldırım manav olmuş veya zorlu dolu anlar yaşatır olmuş. Van’da kaldırım yok denecek seviyede eğimli yapılan kaldırım taşları… Veya bir sıkıntısı vardır illaki. Hele ki kış aylarında vatandaşlar kaldırımda değil de suyun içinde yürüseler evlerine daha iyi bir şekilde ulaşırlar. Çünkü kırılmış kaldırım taşlarının içi hepsi su doluyor.

O kırık taşa basınca bütün su üzerimize geliyor hatta o kırık taşın altında biriken su çok kötü kokuyor. O an çok kötü oluyoruz bundan dolayı akan suyun içinde yürümek kaldırımda biriken suyun üzerimize gelmesinden daha iyi. Az önce gördünüz bir vatandaş yanlışlıkla suyun içerisine girdi ne kadar kötü bir durum değil mi? İstemediğimiz halde istemediğimiz olayları yaşıyoruz yani anlayacağınız yaya kaldırımında bile rahat değiliz.” ifadelerini kullandı.

“YAYA KALDIRIMI VATANDAŞA VERİLEN DEĞERİ SİMGELER”

Kaldırım işgallerine de değinen vatandaş, “Tabi ayrıca kaldırım işgalleri var. Kaldırım işgali konusunda vatandaşa sorsan evet Van’daki büyük sıkıntılardan biri de kaldırım işgalleridir der. Bir bakarsın o da esnaf ve kaldırımı işgal etmiş. Yetkililer gerçekten bir an önce bu konu hakkında çözüm bulmalı çünkü yaya kaldırımı vatandaşa verilen değerleri simgeler. Kış ayına da az kaldı. Rahat bir şekilde yürüyebileceğimiz bir yaya kaldırımı istiyoruz. Eminiz ki bu tür sıkıntılar yetkililer tarafından görülüyordur ve en kısa zamanda bu konuda olumlu adımlar atılır.” şeklinde konuştu.