Van’da yaşanan trafik kazalarının nedenlerini sorduk

Özellikle son dönemde Van’da yapılan yol çalışmaları birçok ana noktada trafiğin belli sürelerde aksamasına, buna bağlı olarak da trafik kazalarının çoğalmasına neden oldu. Elbette bu kazaları sadece yol çalışmalarına bağlamıyo

VAN 15.09.2021 10:26:30 0
Van’da yaşanan trafik kazalarının nedenlerini sorduk
Tarih: 01.01.0001 00:00

‘ALTERNATİF YOLLAR YOK’

Vatandaşlardan Salih Takva; ‘Trafik kazaları yolların eksikliğinden oluyor, sürücülerin dikkatsizliğinden oluyor, insanların kendine çok fazla güvenlerinden oluyor. Özellikle yol faktörü çok önemli, Van’da alternatif yollar yok, çevre yolumuz yok. Bütün trafik şehir merkezine sıkışmış durumda ve buradaki yollar trafiğe cevap veremiyor.

’ ‘EN BÜYÜK SEBEP, DİKKATSİZLİK’

Vangölü TV mikrofonlarına konuşan bir vatandaş; ‘En büyük sebep dikkatsizliktir. Van’ın trafiği belli, bizde sinyal verme durumu pek yok, araç mesafesine dikkat edilmiyor ve biraz aceleci davranıyoruz. Trafik kurallarına da layıkıyla uymuyoruz.’ Dedi.

‘TRAFİK SIKIŞIKLIĞI VE KURALSIZLIK VAR’

Bir başka vatandaş ise; ‘Van’da trafik sıkışıklığından ve kuralsızlıktan dolayı kazalar oluyor. Van’daki bu trafik sıkıntısı Türkiye’nin hiçbi şehrinde yok diyebilirim. O kadar büyük bir trafik karışıklığı var ki, ne sokaklar sokak, ne de caddeler cadde. Kimse de kurallara uymuyor. Buradaki trafik yetkilileri de bu olaylara pek fazla müdahil olmuyor. Kırmızı ışıklardan geçen geçene, araçlarını yanlış park edenler de var ve cezai yaptırım uygulanmıyor, insanlar da istedikleri gibi kuralları çiğniyorlar.’ Diye konuştu.

Kaynak : Vangölü TV