Van'da Uyuşturucu Operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, lüks bir otomobilin 4 lastiği içerisinde 65 kilo 504 gram toz esrar ele geçirildi.

VAN 8.12.2012 11:45:04 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, lüks bir otomobilin 4 lastiği içerisinde 65 kilo 504 gram toz esrar ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde İran üzerinde katır sırtı ile yurda sokulup buradan da Batı illerine uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen Van polisi, uyuşturucunun bulunduğu otomobili Başkale çıkışından itibaren saniye saniye takip etti. Uyuşturucuyu taşıyan otomobil sürücüsü, güvenlik güçlerine yakalanmamak için yol güzergahını değiştirip tali yollardan Özalp ilçesi üzerinden Van'a geldi. Takip edildiğinde habersiz hareket eden C.E. isimli şahıs, Van-Erciş karayolu üzerinde otomobili Batı illerine götürecek olan TIR'ın bulunduğu bir boş alana gitmesiyle polis, operasyon düğmesine bastı. Sürücü kıskıvrak yakalanırken, otomobile de el konularak Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi. Polisin otomobilde yaptığı detaylı aramada olumsuz bir duruma rastlamazken, devreye Narkotik köpeği Fosfor girdi. Otomobilin içerisinde ve bagajında arama yapan Narkotik köpeği, ısrarla lastiklere tepki verdi. Fosfor'un otomobil içerisine ilgilenmeden tekrar lastiklere tepki vermesi polisi hayrete düşürdü. Terkerler bir lastikçiye götürülerek burada sökülmeye başlayınca köpeğin neden tepki verdiği ortaya çıktı. Lastikler sökülünce dağılmış esrar paketleri ortaya çıktı. Otomobilin esrar dolu lastiklerle yaklaşık 300 kilometre yürümesinin esrar paketlerinin yırtılmasına neden olduğu belirlendi. Dört lastiğin sökülmesiyle birlikte 65 kilo 504 gram toz esrar ele geçirildi. Esrar ve otomobile el konulurken, sürücü C.E. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. - Van