Van’da uyuşturucu batağına sürüklenen kadının hali yürek burktu

Van’da uyuşturucu batağına sürüklenen ve yaklaşık 2 yıldır sokaklarda yaşayan kadının hali yürek burktu.

VAN 22.09.2021 19:02:28 0
Van’da uyuşturucu batağına sürüklenen kadının hali yürek burktu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van’da uyuşturucu batağına sürüklenen ve yaklaşık 2 yıldır sokaklarda yaşayan kadının hali yürek burktu.

Van’ın İpekyolu İlçesi Beşyol mevkii Hz. Ömer Camii avlusunda bulunan uyuşturucu bağımlısı 34 yaşındaki kadın, kimliği belirsiz kişilerce uyuşturucu bataklığına sürüklendi. Genç kadın yaz, kış sokaklarda özellikle gece Camiinin girişinde bulunan tahtalar üzerinde sabahlıyor.

Çevre esnafı kameralara konuşmaktan çekinirken bazı iddialarda bulundular. Esnaf, kadının çocukları olduğunu, ailesinin kadına bakmadığını, bu kadın gibi birçok gencin gece geç saatlerde camii önünde bulunan Dabbağoğlu parkında kaldığını, birkaç gün önce de ambulans ve polislerin gelip kadını götürdüğü ardından buraya tekrar geldiğini belirtti.

“2 YILDIR SOKAKLARDA YATIYORUM”

2 yıldır dışarda yatıp kalktığını belirten uyuşturucu madde bağımlısı Merve Erdoğan, 34 yaşındayım ve dulum. 7 tane çocuğum var. Uyuşturucu kullanıyorum ve bunu herkes hatta polislerde biliyor. Defalarca annemin evine gittim ve kovuldum. Son 1 aydır çok kişiye seslendim özellikle akrabalarıma. Hiçbiri bana yardımcı olmadı. 2 yıldır Van halkı ve esnafından çok iyilik gördüm. Kim benim gibi bu şekilde 2 yıl kalsaydı şimdi kafayı yemişti.” Dedi.

“YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUM”

Bilinci yerinde olmayan şizofren hastası olduğunu ve şuan derin bir uykuda olduğunu dile getiren Erdoğan, “Tanıdığım bir kaç kişi teyze oğlum sözde beni iyileştirmek için onlar da bu yola girdiler. Ailemdekiler de benim gibi basit içici. Benim gibi basit içici insanlardan maddeyi temin ediyorum. Bazen parayla alıyorum bazen de bir yudum alıyorum arkadaşlardan. Parayı da esnaf arkadaşlardan alıyorum. Ama esnaf normal yemek için veriyor parayı. Hatta diyorlar ki, kızım bak biz sana para veriyoruz başka bir şey içme. Buradan yetkililere sesleniyorum! Lütfen bana bir ev verin. Akli dengem yerinde tek yaşamak istiyorum. Ve sadece çocuklarımı istiyorum. Kış geliyor başımı yastığa koyabileceğim bir yer ve toplum içinde saygı duymak istiyorum. Çok şey istemiyorum” şeklinde konuştu.

Hz. Ömer Camii altı esnafı Serdar Ayaz da yetkililere seslenerek, “Buralarda bir kadın bulunuyor. Cami avlusunda yatıp kalkıyor. Herhalde uyuşturucu madde kullanıyor ya da psikolojisi bozuk. Aylardır buralarda yatıp kalkıyor. Allah rızası için bu duruma yetkililer el atsın. Yaklaşık 40 yaşlarında ve çocukları varmış. Özellikle buralara gece vakitlerinde geliyor.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Gölü TV