Van`da Ulaşım Çilesi Devam Ediyor

Van`da şehir içi araçlarının yetersiz oluşu nedeniyle bir yerden bir yere gitmek isteyen vatandaş ciddi mağduriyetler yaşıyor. Özellikle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nden kent merkezine gelmek isteyen vatandaşlar uzun süre ara?

VAN 11.12.2012 11:18:14 0
Van`da Ulaşım Çilesi Devam Ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve YYÜ Dursun Odabaş Hastanesinden kent merkezine gelmek isteyen hasta ve öğrenciler uzun süre araç beklemek zorunda kalıyor.


"Bu Hastane Kurulduğundan Beri Bu Sıkıntıyı Yaşıyoruz"
Özellikle akşam saatlerinde mağdur olduklarını belirten hasta yakınlarından Şabettin Sönmez, "Burası bir hastane durağıdır. Sıradan bir yer değil ki insanlar araç beklesin. Burada hastalar var. 20 dakikadır hastamın oturacağı boş bir araç bekliyorum gelen tüm araçlar anında dolduruluyor. Bizler bu hastane kurulduğundan beri bu sıkıntıyı yaşıyoruz" dedi.


"Bu Mağduriyetlere Son Verilmesini İstiyoruz"
Hastanenin kent merkezinden uzak olduğuna değinen Sönmez, "Bildiğiniz gibi bu hastane şehir merkezinden uzaktır. Onun için kimileri iki araç değiştirerek buraya hastasını getiriyor. Dolayısıyla bizler yetkilerden özellikle akşam saatlerinde araç sayılarını arttırmalarını ve bu mağduriyetlere son verilmesini istiyoruz " şeklinde konuştu.


"Bundan En Fazla Yaşlı ve Çocuk Hastalar Etkileniyor"
Başka bir hasta yakını ise bundan en fazla yaşlı ve çocuk hastaların etkilendiğini belirterek, "Bazen hasta haliyle insanlar çarşıya kadar ayakta gitmek zorunda kalıyorlar. Buna yaşlı ve hasta çocuklarda eklenince tam bir çileye dönüşüyor. Bazı hasta yakınları burada saatlerce boş araç bekliyor ki hastası rahat bir şekilde oturarak çarşıya gidebilsin. Bizler bu hastane yapıldığından beri yetkililere bu sesimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki bu güne kadar duyan olmadı" diyerek olaya tepki gösterdi.


Öte yandan Yüzüncü yıl Üniversitesi, Bölge Hastanesi ve YYÜ Dursun Odabaş ile bazı duraklarda da bu sıkıntı yaşanmasına ve basına yansımasına rağmen yetkililerin sesiz kalması manidar bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)