Van'da turizm konuşuldu

Van'da Kazım Karabekir Caddesi üstünde hizmet veren Avalon Altes ve Royal Berk Oteli, İranlı 80 acenteyi Van'da buluşturdu. Söz konusu otelin Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Yeşilağaç, bölgede yaşanan olayların turizm sektörünü olumsuz e

VAN 18.08.2015 19:16:40 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Avalon Altes ve Royal Berk Otel'de gerçekleşen toplantıya İran'dan gelen seyahat acentelerinin yanı sıra; Van'daki bazı firma sahipleri de katıldı.
Toplantıda ilk söz alan Avalon Altes ve Royal Berk Otelin Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Yeşilağaç, bölgede yaşanan olayların turizm sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti.
 
"YAŞANAN OLAYLAR TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"
Van'ın yüz binlerce turiste ev sahipliği yaptığını anlatan Yeşilağaç, "Bildiğiniz üzere bölgemizde yaşanan bazı olumsuz olaylardan dolayı turizm sektöründe gerileme yaşanmıştır. Ancak bunun sebebi de yanlış anlaşılmalardan kaynaklanıyor. Medya sanki bazı olaylar olmuş gibi veya yaşanmış gibi göstermesi yanlıştır. Dolayısıyla yanlış reklamlar yapılıyor. Bölgemizde, Van'ımızda,  herhangi bir olayın yaşanmadığı bilinmektedir. Yine de Van ilimizin turizm sektörü biraz zedelenmiştir. Van ilimiz yüz binlerce turiste ev sahipliği yapacak bir kenttir. Bizim hepimizin Van için birlik olması gerekiyor. İlimizin turizm potansiyelini yükseltmeliyiz. İranlı turistlere iyi davranmalıyız. Çünkü onlar İran'a gittikleri zaman Van'ın ne kadar güzel olduğunu söyleyecekler. Bir nebzede olsa buraya onlar aracılığıyla turistler gelecek" dedi.
Turizm çıtasını yükseltmek için 80 İranlı acenteyi Van'a getirdiklerini belirten Yeşilağaç, "Otellerimizde doluluk oranı geçen seneye oranla yarı yarıya düşmüştür. Biz Avalon Altes ve Royal Berk Otel olarak kentimizin güvenli olduğunu ve dışarıdan turistlerin güvenle bu kente gelip tatil yapmalarını gerektiğini söylemek adına bize en yakın ülke olarak komşu ülkemiz İran'dan 80 acente müdürü ve sahipleriyle bir araya gelme gereği duyduk, onlarda bizi kırmadılar, çok güzel bir ortamda bir aradayız, dilerim bu ortamdaki sıcak hava önümüzdeki günlerde Van turizmine de yansıyacaktır" şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Zeynep Karakoyun ise, çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Zabıtan daire başkanlığı olarak ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Esnaf denetimlerini sıklaştırdık, lokanta, otel, işletmeleri sürekli denetliyoruz. Basına yansıyan olayların gerçeği yansıtmadığını belirtmek isterim. İranlı misafirlerimiz kesinlikle hiçbir tereddüt yaşamadan Van'a gezebilirler. Van birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir kenttir" ifadelerini kullandı.
 
"VAN'DA ÜÇ ÖNEMLİ PLAJ ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR"
Van Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Umut Güleryüz,  Van'da üç önemli plaj çalışmasının sürdüğünü belirterek,"İranlı misafirlerimizi iyi ağırlamak için proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Onların daha rahat etmesi adına, fidanlık projemizi büyük bir hızla devam etmektedir. Bunun yanında Van Gölü sahilinde ikisi karma 1 tanesi sadece kadınlara yönelik 3 tane plaj çalışmamız devam etmektedir.  Tarihi yerlerin restorasyonu konusunda çalışmalarımız, Hristiyanların ilk topluluk olarak kabul edilen Ermenilerden kalma Başkale Albayrak (St. Bartholomeus) Kilisesine yol çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
Van'daki turizm potansiyelini ayakta kalması için çaba sarf edeceklerini söyleyen Güleryüz,  "Nisan - Ağustos ayları içerisinde otel sahipleri, tur acenteleri, rehberlerle, yapmış olduğumuz görüşme sonuçta anketler hazırladık, talep öneri ve çözüm adına, bu anketler ışığında yol haritası çizdik. 3 tane turizm ofisimizi 2016'da açmayı düşünüyoruz. Turizm zabıta birimimizi kurduk, bu konuda proje yürütürken Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları ve genel sekreterimizin büyük desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Van turizmini ayakta tutmak zorundayız. Van'ın bacasız fabrikası konumundaki Van Gölü ve çevresindeki turizm yerlerini canlandırmak bizim elimizde. Bizi İranlı acente sahipleriyle bir araya getiren iş adamlarına teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Umut Güleryüz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bölge: Burhan Ergin