VAN’DA TURİZM HAFTASI ÇELENK KOYMA TÖRENİYLE BAŞLADI

Türkiye genelinde 15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Van’da çelenk koyma töreniyle başladı.

VAN 15.04.2014 16:34:52 0
VAN’DA TURİZM HAFTASI ÇELENK KOYMA TÖRENİYLE BAŞLADI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye genelinde 15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Van’da çelenk koyma töreniyle başladı.
Van Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyma törenine Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van ilk 5 yıldızlı oteli olan Rescate Hotels temsilcileri ve diğer otel temsilcileri katıldı. Çelenk koyma töreninden sonra bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, bu memlekette yaşayan ve ekmek yiyen herkesin destek vermesi ve sahiplenmesi gerektiğini belirtti. Aktuğ, “Bu gün sektörle birlikte çelenk koyduk. Yarından sonra ilk 3 gün içerisinde üniversite öğrencilerimizi ve Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerimizi Akdamar Adası'na ve akabinde Van Kalesi’ne geziye götüreceğiz. Öğrencilerin seçimini yaparken, bu yıl üniversiteye ve Turizm Otelcilik Meslek Lisesine başlayan öğrencilerimizi Van’ı çevresini tanıtmak anlamında böyle bir organizasyona dahil etmiş olduk. Üniversitenin tam desteğini aldık. Bu anlamda hem üniversitemize hem de Turizm Meslek Lisesi yetkililerine teşekkür ediyorum. Cumartesi günü esas turizm haftamızın açılışını Van Kalesi’nde saat 11.00’den itibaren resim sergilerimizin, fotoğraf sergilerimizin ve işletme belgeli otellerimizin tümünün hazırlamış olduğu Van’ın yöresel yemeklerinin gelen misafirlerimize ikram etmiş olacağız. Van yöresi halk oyunlarımız olacak. Van türkülerimiz söylenecek. Kısacası cumartesi günü saat 11.00 itibariyle, akşam 17.00’a kadar biz orada gelen misafirlerimize her türlü eğlence ve ikram anlamında her türlü olanağı sağlayacağız. Tüm halkımızı bu şenliğe davet etmek istiyorum. Pazar günü ise Edremit su sporları merkezimizde dragon yarışmaları düzenleyeceğiz" dedi.

"BU YIL NEVRUZ DOLAYISIYLA 27 BİN 800 TURİST İLİMİZE GELDİ"

Bu yıl diğer yıllara nazaran beklentilerinin çok fazla olduğunu ifade eden Aktuğ, "Sebebine gelince mart ayı içerisinde Nevruz haftası dolayısıyla memleketimize gelen turist sayısı 27 bin 880. Bunun 26 bini İran’lı vatandaşlarımız. Tabi önümüzdeki günler şöyle bir beklentimiz olacak. Yerli ve yabancı sayımızın 700 binleri bulmasını ben temenni ediyorum. Çünkü gerçekten tanıtım anlamında insanların Van’a bakış açısı gün geçtikçe çok daha olumlu ve ılımlı olmaya başladı. Artık insanların güvenden yana, imajdan yana hiçbir problemleri kalmadı, kalmayacak. Van’ımızda şuanda 44 tane acentemiz var. 17 tane rehberimiz var bizden belgeli. 11 tane işletme belgeli otelimiz var. Bu 11 otelimizin yatak kapasiteleri bin 747. Buna belediye belgeleri otelleri ve öğretmenevleri, polisevlerini de dahil ettiğimiz zaman bir gecelik yatak kapasitemiz 3 bin 500’ü çok rahat buluyor. Bu da Van için gerçekten sevindirici bir olay. Tabi turizm çok geniş bir olgu. Turizm bacasız ekonomi, bacasız fabrika demek. Turizm açısında insanlar geleceklerini güvence altına alabiliyorlar. Bu olguyu hep beraber sahiplenmek lazım. Turizm’i benimsemek lazım. Gerçekten artık turizm açısından bu memleket her şeye sahip. Tarih derseniz var. Kültür derseniz var. Doğa derseniz var. Yani bir memlekette turizm anlamında olması gereken her şey var. Bu memlekette nefes alan her insanın, bu memlekette ekmek yiyen her insanın bu olguyu sahiplenmesi gerekiyor. Bu olgunun gelişmesi anlamında, turizmin desteklenmesi anlamında elinden gelen her şeyi yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Aktuğ, turizm haftasının memleketimize ve halkımıza hayırlar getirmesi dileğinde bulunarak, herkesin turizm haftasını kutladı.