Van'da Tüketici Hakları Derneği Kuruldu

Van’da çalışmalarına uzun süredir devam eden Van Tüketici Hakları Merkezi Derneği kuruluşunu deklere etti.

VAN 18.04.2014 20:36:09 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da çalışmalarına uzun süredir devam eden Van Tüketici Hakları Merkezi Derneği kuruluşunu deklere etti.

Kentte yaşanan hak mağduriyetin giderilmesi için Van Tüketici Hakları Merkezi Derneği kuruldu. Avukat Hesin Dursun Başkanlığından kurulan derneğin yönetim kurulu üyeleri ise avukat Zeki Kutluk, Sıddık Güler, Tefik Kurt, Vahit Demir, Ali Güler ve Muzaffer Işık’tan oluştu. Uzun zamandır derneğin kuruluş çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Kurucu Başkan Avukat Hesin Dursun, bundan sonra yaşanan mağduriyetin giderilmesi için dernek olarak aktif çalışma yürüteceklerini dile getirdi. Dursun, “Biztüketiciler haklarımızı çok bilmiyoruz. Ne kadar öğrensek, birşeyler yapsak da yeterli değil. Bu konuda çalışma yürüten valilik ve kaymakamlıktaki hakem heyetleri tek başına yeterli olmuyor. Onun için Van’da bu eksikliği giderme adına Tüketici Derneği’ni kurduk. En büyük görevlerimizden birinin de tüketiciyibilinçlendirmek olacaktır” dedi.

VATANDAŞA BAŞVURU ÇAĞRISI YAPILDI

Dernek olarak her alanda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışacaklarını da belirten Dursun, “Tüketiciler, kredi kartı aldıklarından, bankalarda kredi çektiklerinde haksız bir şekilde ciddi kesintiler uygulanmaktadır. Bizim amacımız tüketicileri bilinçlendirerek, hem bu zararların geri alınması hem de bundan sonra bu tür sorunların yaşanmaması için çalışma yürütmek olacaktır. Bunun için bütün tüketicilere çağrımız. Bu haksızlığın son bulması için gelip derneğe başvurmalarıdır” diye konuştu.

Tüketicilerin mağduriyetinin önlenmesinde etkin rol oynayacaklarını da belirten Dursun, kamu kuruluşları ile adil vergi toplamak yerine, dolaylı vergiler ve yüksek oranlı zamlarla yükü tüketiciye yükleyen kamu otoritesinin uygulamalarına karşı geleceklerini dile getirdi. Dursun, “Yasaları ihlal, tüketicileri istismar ederek mağduriyetlere yol açan, başta bankalar ve telekomünikasyon kuruluşları olmak üzere tüm mal ve hizmet piyasalarının, global krizi bahane ederek haksız kazanç sağlamaya yönelik tüm haksız girişimlerine karşı, daha güçlü ve örgütlü bir biçimde 'dur' diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Dursun, vatandaşların 0432 214 72 92 telefon numarası ile Kazım Karabekir Bulvarı Ezar Plaza 2/20 adresinde kendilerine ulaşabileceklerini de belirtti.