Van’da TÜBİTAK değerlendirme toplantısı

TÜBİTAK Van bölgesi il milli eğitim müdürleri; TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ile 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmaları öncesi bir değerlendirme toplantısı yapmak üzere bir araya geld

VAN 6.10.2016 17:19:45 0
Van’da TÜBİTAK değerlendirme toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın başkanlığında yapılan toplantıda; Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinin içinde bulunduğu bölgede yapılacak TÜBİTAK yarışmalarının öncesinde yapılanlar ve elde edilen başarılar ve gelecek dönem için yapılacak çalışmalar ele alındı. Yapılan açıklamada daha önceki yıllarda da benzer toplantılar yapıldığı ve bu toplantıların olumlu sonuçlar verdiği ifade edildi. Ayrıca bölgede son yıllarda sınavlarda gözle görülür bir ilerleme olduğu, bu toplantılarla da bu sınavlar öncesi bölgede yapılacak çalışmaların, kurumların üzerine düşen görevlerin, yapılacak desteklerin tartışılarak bölgede başarıyı arttırmanın hedeflendiği ifade edildi.


        Mart ve nisan aylarında yarışacak eserlerin sergileneceğini belirten yetkililer, başvuruların ise liseler için ocak ayının ilk iki haftası, ortaöğretim öğrencileri için de şubat ayının ilk iki haftası olduğunun altını çizdi.
       YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın başkanlığını yaptığı toplantıya bölge il milli eğitim müdürlerin ve TÜBİTAK Van Bölgesi Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç katıldı.