Van’da Travma Resüsitasyon Kursu

Van’da 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinde görev yapan Acil Tıp Teknisyenlerine (ATT) Travma Resüsitasyon kursu verildi.

VAN 7.08.2015 20:44:02 0
 Van’da Travma Resüsitasyon Kursu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan sağlık çalışanları katıldı.

Travma Resüsitasyon Kursu Ve Sertifika Törenine katılan İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ferhat Ekinci,  Acil Tıp Teknikerleri (ATT) ile Ambulans Ve Acil Bakım Teknikerlerinin (AABT) travmalı hastaya standart bir yaklaşım için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu söyledi.

Van’da ilk defa böyle bir kursun yapıldığını belirten Ekinci, “İlimizde ilk defa uygulanan Travma Resüsitasyon eğitimine 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık personellerine, bilgi ve becerilerini artırmak maksadıyla, Acil Hekimliği Sertifikasyon Programı kapsamında dört gün süren TRK eğitimi verildi.  Bu eğitime ATT Teknisyen ve teknikerlere yönelik travma Resüsitasyon Kursu Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi eğitmenleri tarafından verildi. Destek amaçlı olarak da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde bir Uzman Dr. Eğitimci katıldı.” dedi.

Ekinci, ayrıca 112 istasyonlarında görev yapan tüm sağlık personellerinin bu tür eğitimlere katılacağını da sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Sağlık Müdür Yardımcıları ile Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi Başhekimi katıldı. (İLKHA)