Van’da taksici esnafını mağdur eden Şoförler Odasına haciz şoku

Emin Tuğrul'un mağdur ettiği taksiciler açtığı davaları kazandı. Taksiciler ödenmeyen haklarını almak için başlattıkları icra işlemi ile Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul koltuğunu kaybetme aşamasına geldi.

VAN 26.11.2020 22:52:57 0
Van’da taksici esnafını mağdur eden  Şoförler Odasına haciz şoku
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, SS Taksiciler Kooperatifine üyeliğini yapmadığı için havaalanından yolcu taşıma çizelgesinden plakasını sildiği Senar Durmuş’la mahkemelik oldu. 

Çizelgeden ismi çizilerek yapılan haksızlık üzerine mahkeme yolunu tutan Senar Durmuş isimli taksici esnafı, açtığı davayı kazanarak, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul’un koltuğuna el koydu. 

SENAR DURMUŞ MAHKEME YOLUNU TUTTU
Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul’un keyfi olarak havalimanından yolcu taşıma hakkından yoksun bıraktığı Senar Durmuş haksızlığa karşı sessiz kalmadı.  30.10.2014 tarihinden itibaren mahrum kaldığı haklarının iade edilmesinin yanı sıra maddi ve manevi tazminat haklarının karşılanması için 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

MAHKEME EMİN TUĞRUL’U CEZAYA ÇAPTIRDI
Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul’un talimatları doğrultusunda nöbet uygulaması dışında tutulan ve havaalanından yolcu taşımasına izin verilmeyen Senar Durmuş, hak mücadelesinde zafer kazandı. Van 4. Asliye Hukuk Mahkemesi yaptığı incelemeler sonrası Senar Durmuş’u haklı bularak Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul’u cezaya çaptırdı.

EMİN TUĞRUL’A 26 BİN 998 TL CEZA
Yerel mahkemenin kararına itiraz eden ve istinafa başvuran Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, burada da haksız bulanarak cezası kesinleştirildi. Van 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul’un, davacı Senar Durmuş’a neden olduğu zararı ödemesini karara bağladı. Hukuk mücadelesi sonunda Emin Tuğrul’un ödemesi gereken miktar 26 bin 998 Türk Lirası oldu.

EMİN TUĞRUL’UN KOLTUĞU DA DAHİL ODADAKİ EŞYALARA HACİZ 
Mahkemenin belirlediği 26 bin 998 Liranın Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul tarafından Senar Durmuş’a ödenmemesi üzerine haciz işlemi başlatıldı. 17 Kasım 2020 günü saat 14.55’de Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na haciz işlemi için giden Van 2. İcra Müdürlüğü memurları, Emin Tuğrul’un koltuğu da dahil olmak üzere odadaki eşyalara haciz koyarak yediemine teslim etti.

HACİZ İŞLEMİNİ DURDURMAK İÇİN TAAHHÜTTE BULUNDU
17 Kasım 2020 günü saat 14.55’de Van 2. İcra Müdürlüğü tarafından haciz yapmak üzere gidilen Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda haciz işlemini durdurmak üzere, 25.11.2020 tarihinde borcun ödeneceği taahhüdünde bulunuldu. Bunun üzerine Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda Başkan Emin Tuğrul’un koltuğu da dahil olmak üzere, tüm eşyalar için haciz işlemi yapılarak sekreter Bilgihan Balkış’a yediemin sıfatıyla teslim edildi. 

İCRA MEMURLARI İKİNCİ KEZ GİTTİ VE HACZİ BAŞLATTI
Van Şoförler ve Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul taahhüt ettiği sürede Van 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin karara bağladığı miktarı ödemedi. Bunun üzerine 26 Kasım 2020 akşam saatlerinde Van 2. İcra Müdürlüğü memurları haciz işlemi için Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ikinci kez gitti. 

Hem borcu ödemeyen, hem de haciz işlemine karşı direnmek isteyen Emin Tuğrul, icra müdürlüğü memurlarını oyalayarak icradan kurtulmaya çalıştı. 

Emin Tuğrul’un bu tavırları karşısında haciz işlemini başlatan icra memurları, eşyaların taşınarak kapının önünde bekleyen araçlara yüklenmesi talimatını verdi ve koltuklar taşınmaya başlandı. 

EMİN TUĞRUL TAKSİCİNİN HAKKINI ÖDEMEK ZORUNDA KALDI
Mağdur ettiği taksici esnafının hakkını ödemek istemeyen ve bunun için farklı yollar deneyen Emin Tuğrul, koltukların taşınmaya başlaması ile haciz işleminin şakasının olmadığını anladı. Bunun üzerine mahkeme kararına istinaden ödemesi gereken 26 bin 998 lirayı kuruşu kuruşuna ödeyerek koltuklarını geri alabildi. 

SENAR DURMUŞ: AİLEMİN VE ÇOCUKLARIMIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul’un keyfi kararı ile 7 yıldır ailesinin ve çocuklarının rızkı gasp edilen taksici esnafı Senar Durmuş, hakkını hukuk yoluyla aldı.

Kalan diğer haklarını da almak için hukuk mücadelesini sürdüreceğini söyleyen taksici esnafı Senar Durmuş, “Hakkımı aramak için başlattığım hukuk mücadelesi sırasında bana, aileme ve akrabalarıma yönelik yapılan tehditlere boyun eğmedim, dik durdum, hakkımı aramaktan vazgeçmedim. 7 yıldır beni havaalanına sokmadılar, çoluk çocuğumun rızkına engel oldular, ben de hukuk mücadelemi sürdürdüm. Emin Tuğrul başkanlığındaki Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na karşı hakkımı aramak için açtığım davayı kazandım. Mağduriyetimin giderilmesi için mahkeme kararında belirtilen miktarı ödemelerini istedim, ödemediler. Bunun üzerine icra işlemi başlattım. İcra işlemi süresince beni, ailemi, akrabalarımı tehdit ederek bu işten vazgeçmemi istediler. Ben 7 yıldır gasp ettikleri çocuklarımın ailemin rızkından vazgeçmedim, dik durdum mücadele ettim ve sonunda hakkımı aldım. Bundan sonra da hak mücadelemi sürdürerek, diğer araçlarıma ilgili haklarımı da alacağım” dedi.

EMİN TUĞRUL’UN MAĞDUR ETTİĞİ DİĞER TAKSİCİLER DE HAREKETE GEÇTİ
Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul’un havaalanından yolcu taşıma çizelgesinden plakasını keyfi olarak sildiği çok sayıda taksici esnafının olduğu biliniyor. Taksiciler Senar Durmuş’un yürüttüğü hukuk mücadelesini yakından takip etti.  Senar Durmuş’un tehditlere boyun eğmeyip hukuk mücadelesini kazanarak hakkını alması, mağdur edilen çok sayıdaki taksici esnafını da haklarını almak üzere harekete geçirdi. 

Taksici esnafı Senar Durmuş’un hakkını ödemekte zorlanan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul’un, mağdur ettiği diğer taksicilerin haklarını nasıl ödeyeceği merak ediliyor.