Van`da SYDV toplantısı

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından muhtarlara ve sivil toplum örgütlerine yönelik `SYDV Bilgilendirme ve Faaliyet Toplantısı` düzenlendi.

VAN 26.02.2013 16:51:20 0
Van`da SYDV toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
VATSO Tuşba Salonu`nda gerçekleştirilen toplantıya Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Van ve merkeze bağlı mahalle ile köy muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.


Van SYDV Müdürü M. Suat Aydoğan`ın açılış konuşmasını yapmasının ardından vakfın yapmış olduğu çalışmalarla vakfın amaçlarının yer aldığı slayt gösterisi izlendi.


Ardından muhtarların sorularını yanıtlayan Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Van`ın büyükşehir olması sebebi ile yeni bir örgütlenmeye gittiklerini ifade etti. Bu çalışmalarının en büyük amacının yardıma muhtaç vatandaşa daha iyi hizmet sunmak olduğunu anlatan Özel, "Artık her mahalleden sorumlu arkadaşlarımız olacak. O mahallede yardım alan aileler, bu sorumlu arkadaşların vasıtasıyla SYDV imkanlarına ulaşmış olacak. Buradaki ailelerimizle tamamen sorumlu kişi ilgilenecek. Hangi ailenin neye ihtiyacı varsa ona göre bilgi sunacak. Bunu oturtursak çok güzel olacak ve vatandaş artık bize gelip başvuruda bulunmayacak. Dolayısıyla biz vatandaşın ayağına gideceğiz. Zor bir çalışma ama sizden yardım istiyoruz" dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)