Van’da Sürekli Eğitim Merkezinin açılışı gerçekleştirildi

Edremit ilçesi Süphan Mahallesindeki eski Yardımseverler Vakfı binasında hizmete giren Van Sürekli Eğitim Merkezi (VASEM) ile İzleme Değerlendirme Sınav Merkezinin (İDS) açılışı gerçekleştirildi.

VAN 6.10.2016 21:00:14 0
 Van’da Sürekli Eğitim Merkezinin açılışı gerçekleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2016 yılı doğrudan faaliyet desteği kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının katkılarıyla hizmete sunulan VASEM’in açılışında konuşan Vali Taşyapan, “Milli Eğitim tarafından uygulanacak her türlü sınavın hem altyapısı, hem basımı, hem de dağıtımı buradan yapılacaktır.” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iyi bir imkâna kavuştuğunu belirten Taşyapan, akademik başarının yükseltilmesinde VASEM ve İDS’nin büyük katkı sunacağını dile getirdi.  

Taşyapan, Türkiye’de ilk kez Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ve piyasa şartlarından 6 kat daha az maliyetle hizmet verecek olan merkezde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ile kurum bünyesindeki öğretmenler tarafından hazırlanan deneme sınavı kitapçıklarının basımı ve optik okuma işlemlerinin yapılacağı İDS’de basım işlemlerini yerinde inceledi.

Vali yardımcıları; İbrahim Özkan, Önder Can ve Musa Sarı’nın yanı sıra, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin de katıldığı açılışın ardından Vali Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve protokol üyeleriyle birlikte merkezi gezdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün AR-GE birimi proje ve faaliyetlerinin yürütüleceği yer olması dışında, VASEM’de Akademik Başarının Artırılması projesinin il, ilçe, okul eylem planlarının sunum ve değerlendirilmeleri yapılacak.

Merkezdeki incelemelerini tamamlayan Vali İbrahim Taşyapan daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2016-2017 Eğitim öğretim yılı ilçe milli eğitim müdürleri ile il yönetim kadrosunun da hazır bulunduğu I. Dönem değerlendirme toplantısına katıldı. (İLKHA)