Van`da Su Sorununu Çözecek Projede Son Aşamaya Gelindi

Kısa bir süre önce İller Bankası ve belediyenin ortak çalışması ile başlanan ve Van`ın su sorununu kökten çözmesi beklenen içme suyu çalışmalarında son aşamaya gelindi.

VAN 8.12.2012 12:01:27 0
Van`da Su Sorununu Çözecek Projede Son Aşamaya Gelindi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İpekyolu Hastanesi civarında yaklaşık olarak 15 gündür başlayan çalışmalarda son aşamaya geldi.

 

"Çalışma İller Bankası ve Belediyenin Ortak Çalışmasıdır"
Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan yüklenici firmanın yetkililerinden Hayri Eldemir, yaklaşık iki hafta önce başlanan çalışmaların bitme aşamasına geldiğini ifade etti.

 

Eldemir, "Bu çalışama İller Bankası ve Belediyenin ortak çalışmasıdır. Bizler sadece şehir içindeki çalışmayı yürütüyoruz. Şamran kanalı çalışması olarak bilinen bu çalışma ile Van`ın yıllardır devam eden su sorununa kalıcı çözüm getirilmesi planlanmaktadır." dedi.
Mahallede su kesintisinin yaşanmadığını aktaran Eldemir, "Şu an mahallede ya da hastanede herhangi su kesintisi yok. Çünkü daha bu şebekeye su verilmemiş çalışmalar tamamıyla sonuçlanınca bu şebekeye su verilecek" dedi.

 

"Çalışmalarımızı 15 Günde Bitirmeyi Planlıyoruz"
Eldemir, "Bizler yaklaşık olarak 45-50 km ye yakın içme suyu borusu döşedik. Çelik ve polyeten boru döşüyoruz. Merkezde yürüttüğümüz çalışma 15 gün içinde bitecek." diye konuştu.

 

Öte yandan Şamran Kanalının faaliyete girmesiyle Van ve çevresinin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağı ifade ediliyor. (Murat Dalgın-İLKHA)