Van’da sobacılarda kış yoğunluğu

Van’da havaların soğumasıyla birlikte Sobacılar da iş hareketliliği başladı.

VAN 18.10.2021 23:44:56 0
Van’da sobacılarda kış yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da havaların soğumasıyla birlikte Sobacılar da iş hareketliliği başladı. Yaklaşan kış hazırlığı öncesi sobalı evlerde oturan vatandaşlar soba satıcılarının yolunu tuttu. 50 yıldır Van’da sobacılık yapan Nihat Atacan, ham madde fiyatlarında ki artıştan dolaylı fiyatların bu sene pahalı olduğunu söyleyerek “Van’da yaz mevsimi bittikten sonra kış için hazırlanıyoruz. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü soba imalatı yapmaya çalışıyoruz. Geçen seneye göre fiyatlar yüksek, çünkü bizim de aldığımız ham maddelerde pahalılaştı o yüzden biz de ona göre fiyat biçmek zorunda kalıyoruz.” şeklinde ifade etti.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda kaldıklarını söyleyen Atacan,  50 yıldır bu meslekte çalışıyorum 15 sene öncesine kadar elektrikler yoktu el emeği ile soba yapıyorduk. Elektrik geldikten sonra turbo sobalar yapılmaya başlandı. Biz genel olarak saçtan sobaları yapıyoruz. Bunlar; odun, kömür, tezek vb. Şimdi de değişen şartlara uyarak havalandırma üzerine çalışıyoruz. Ben bu meslekte hem çocuklarımı yetiştirdim hem de 20’ye yakın eleman yetiştirdim hemen hemen hepsi de kendi işlerini kurduklarını ifade etti.

Ayrıca Nihat Atacan Vangölü TV ekranlarına futbol geçmişinden de bahsetti. “1964 yılında futbola başladım ve futbolda iyi takımlarda oynadım ve kaptanlık yaptım. Ayrıca kendi soyadımda Van’da bir takım kurdum turnuva birincisi oldum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Vangölü tv