Van’da Siyer-i Nebi sınavı…

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi tarafından Siyer-i Nebi Sınavı yapıldı, sınavda bin 650 öğrenci ter döktü.

VAN 21.12.2015 21:11:27 0
Van’da Siyer-i Nebi sınavı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Siyer-i Nebi Yarışması, 81 il ve 700’e yakın ilçe merkezinde on binlerce liseli öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Peygamber Efendimiz’in (S.A.S) ahlakı ile buluşturmayı hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması, Türkiye genelinde 3 bin 500 merkezde yapıldı.
     Sınava giren 150 bin genç, İbrahim Cücük’ün Ayetler ve Hadislerle Peygamberimizin Hayatı isimli kitabından çoktan seçmeli 90 soruda ter döktü. Yarışmaya katılan gençler, 120 dakika süren sınav ile Peygamber Efendimizi daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşadı.
 
    VAN MERKEZ VE 13 İLÇEDE YAPILDI
   Van il merkezi başta olmak üzere 13 ilçede de sınav yapıldı. Van’da bin 650 öğrencinin katıldığı sınavın Türkiye birincisine 10 tam altın, ikinciye 7 tam altın, üçüncüye 5 tam altın, dördüncüye 4 tam altın ve beşinciye 3 tam altın verilecektir. Yine Van birincimize Laptop, ikinciye tablet, üçüncüye bisiklet ve dördüncüye çeyrek altın+sürpiz hediye  ödül verileceği belirtildi.
      Siyer-i Nebi Sınavı hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Van Şube İmam hatipler Komisyon Başkanı Onur Acar; Siyer-i Nebi Yarışması’nın kaybedeni olmayan bir yarışma olduğuna dikkat çekti.
     Başkan Acar, “Gençlerin, yarışmada temel metin olan Ayetler ve Hadislerle Peygamberimizin Hayatı kitabını okumaları bile çok önemli bir kazanımdır. Efendimiz’in (S.A.S ) hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak ise bizlerin vazifesidir. Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler. Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu ahval ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir. Türkiye geneli 300 bin öğrencimizin katılacağı Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimiz’in hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa ülkemizde bulunan liseli gençlere ulaşmakta önemli bir adımdır. Sınav Sonuçları 31 Aralık 2015 Gecesi Van Merkez İmamhatip Lisesinde yapılacak ve Mekke’nin Fethi Gecesinde açıklanarak hediye takdim edilecek” dedi.