Van’da siyasetçilerin duruşması yarın

Van’da aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu Kürt siyasetçilerin yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

VAN 21.02.2013 12:24:24 0
Van’da siyasetçilerin duruşması yarın
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN - Van merkez ve ilçelerinde 7 Haziran 2012 tarihinde "KCK" adı altında yapılan operasyon kapsamında, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Asrın Hukuk Bürosu avukatı Cüneyt Caniş, Başkale eski Belediye Başkanı İhsan Güler, Muradiye İlçe Başkanı Mehmet Şirin Yıldız, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP Başkale eski İlçe Başkanı ve DTK üyesi Derviş Polat, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit, BDP Erciş eski İlçe Başkanı Veli Avcı ve BDP Van Merkez İlçe Başkanı Halis Çakır gözaltına alınarak, tutuklanmıştı. 22 Ocak’ta görülen ilk duruşmada, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ile Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz tahliye edilirken, diğer Kürt siyasetçilerin ise tutuklu yargılanmalarına karar verilmişti.

İkinci duruşma yarın

Davanın ikinci duruşması yarın Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşmaya Van Barosuna bağlı avukatların yanı sıra bölge barolarından da çok sayıda avukat katılacak. Duruşmaya yine BDP’li milletvekilleri, İHD Genel Merkez yöneticileri, kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunacağı çok sayıda kişi ve kurum temsilcisi katılacak. Dava kapsamında şuana kadar Kürt siyasetçileri hiçbir aşamada ifade vermezken, yarın ki duruşmada, gelmekten vazgeçen “gizli tanık” üzerinden tartışmaların yürütülmesi bekleniyor. DİHA